Rekorderstatninger etter innbrudd og tyveri

Publisert

Mann som bryter seg inn i et hus. Foto.

Hittil i år er det rekorderstatninger etter innbrudd og tyverier, viser tall fra Finans Norge. Til sammen er erstatningene på 223 millioner kroner etter første kvartal i år, en økning på over 30 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Innbrudd og tyverier i boliger står for nesten halvparten av erstatningene. Etter en roligere periode under pandemien, er denne type kriminalitet nå økende.

­– Det er viktig å forebygge der vi kan, husk å låse skikkelig med FG-godkjent lås. Det er også lurt å alliere seg med naboer som kan følge litt med, for det kan gjerne se ut som om du er hjemme, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Det er i tillegg flere tyverier som rammer butikker og annet næringsliv. Erstatningene er høyere enn på lenge også på dette området.

Motorkjøretøy

Det er en kraftig økning av tyverier fra kjøretøy. Både fra vanlige personbiler og forskjellige anleggskjøretøy og maskiner stjeles det dyrt utstyr som for eksempel GPS- utstyr.

­– Også når det gjelder arbeidsmaskiner bør folk passe godt på og sikre kjøretøyene sine best mulig, sier Neverdal. 

Utsatte båter

Fritidsbåter og utstyr i båten er yndede objekt for tyvene. De siste årene har mobile vinningskriminelle spesialisert seg på slike tyverier. Motorer bør merkes og sikres skikkelig for å gjøre det vanskeligere for tyvene. Hittil i år er gjennomsnittserstatningen på over 60 000 kroner, i tillegg kommer egenandel.

– Vakthold, bommer og alarmer kan ha stor betydning for å holde tyvene unna båter og havner, sier Neverdal i Finans Norge.

 

Stine Neverdal

Om FG

FG Skadeteknikk er en del av Finans Norge Forsikringsdrift. Formålet til FG er å utarbeide regler og godkjenne sikringsutstyr og foretak for å redusere risikoen for brann- og innbruddsskader. FG står for Forsikringsgodkjent.

Les mer om FG Skadeteknikk