Ny visepresident i NHO fra finansnæringen

Publisert

Turid Grotmoll, konsernsjef i Fremtind Forsikring. Foto: Fremtind.

Turid Grotmoll, konsernsjef i Fremtind Forsikring og styremedlem i Finans Norge, ble valgt inn på NHOs generalforsamling 8. juni 2023. Svein Tore Holsether ble gjenvalgt som NHO-president for to nye år.

Grotmoll erstatter tidligere visepresident, Grete Aspelund i NCC. Grotmoll er tidligere styreleder i Finans Norge, og var sentral i arbeidet med å få Finans Norge inn i NHO. Det var særlig hennes erfaring fra endrings- og integrasjonsprosesser som ble vektlagt av en enstemmig valgkomité. Samtidig kjenner hun norsk næringsliv godt og har et sterkt politisk nettverk.

– Finansnæringen forholder seg til alle bransjer og bedrifter i NHO. Finans Norges inntreden i NHO er derfor viktig både for Finans Norge og for NHO-fellesskapet. Turid Grotmoll kommer til å bli en god visepresident for NHO, sier valgkomiteens leder Inge Jan Henjesand.

Øvrige medlemmer valgt inn i NHOs styre

 • Maalfrid Brath, Regional Managing Director Nordic & Baltics, Manpower Group
 • Mona Jacobsen Saab, Daglig leder/styreleder, Big Fish Adventure AS
 • Ståle Gausen, Konserndirektør, Grilstad AS
 • Jannicke Hilland, Konserndirektør Infrastruktur, Telenor ASA
 • Ståle Rød, Executive Vice President, Skanska AB
 • Pål Eitrheim, Konserndirektør, Equinor ASA
 • Stein Nilsen, Administrerende direktør, Widerøe Flyveselskap AS
 • Grant T. Larsen, Konsernsjef, Cognia AS

Varamedlemmer

 • Liina Veerme, Konsernsjef Salten Kraftsamband AS (1. varamedlem)
 • Geir Austigard, CEO Moreld AS (2. varamedlem)
 • Fredd Willsgård, Daglig Leder Brødrene Wilsgård AS (3. varamedlem)