EM i Pengequiz 2023: Solid innsats fra våre EM-finalister

Publisert

Stolte vinnere av EM i Pengequiz 2023: Hellas, Polen og Portugal. Foto: Finans Norge

Etter to hektiske dager i Brussel mandag og tirsdag 15. og 16. mai, der de nasjonale vinnerne fra 28 europeiske land møttes, var våre finalister Jenny og Mina fra Li skole i Nittedal godt fornøyd med egen innsats. Det ble ikke seier til Norge som i fjor, men en god plassering. Årets vinnere ble Hellas, med Polen og Portugal på andre og tredje.

– Det var gøy å ha opplevd dette, vite at vi er noen av de beste i Europa i personlig økonomi og ikke minst var det gøy å møte elever fra de andre landene, sa jentene da prisutdelingen var avsluttet og programmet rundet av.

I løpet av disse to dagene fikk de med seg både besøk i Wikilab og Euronext-børsen i Brussel, og deltakelsen i konkurransen har utvilsomt bidratt til at de nå har blitt veldig mye mer bevisst på hvordan de skal håndtere egen økonomi fremover.

– Det har vært en flott opplevelse for oss alle, og noe som de kommer til å huske resten av livet, sa kontaktlærer Katrine Yvohn Gromsrud, som var med Jenny Nygård Andreassen og Mina Skumsvoll til Brussel.

Foto av de to jentene som var Norges EM-finalisterTo fornøyde jenter; Mina Elisabeth Skumsvoll og Jenny Linnea Nygård Andreassen. Foto: Finans Norge

En fornøyd EBF-leder

– You are the best of the best, sa EBFs øverste leder, Wim Mijs til fornøyde elever etter premieutdelingen.

Den europeiske bankforeningen har «financial education» som et viktig satsingsområde, sammen med medlemsorganisasjonene rundt om i Europa, noe denne konkurransen er et resultat av. Finans Norge var for øvrig initiativtaker til European Money Quiz, da konkurransen startet opp for seks år siden.

Åpnet både børs og konkurransen

I år var det ikke bare årets NM-vinnere og EM-finalister som var invitert til Brussel av den Europeiske Bankforeningen -EBF. Også fjorårets norske vinnere av EM, Emil Ødegaard Hippe og Jonas Teksum, som da gikk i 10-klasse på Gjerdrum skole var med. De skulle egentlig ha blitt gjort stas på med egen vinnertur til Brussel i fjor fordi EM-finalen kun gikk digitalt, men på grunn av flystreik fikk de ikke deltatt.

Foto av Jonas og Emil som intervjuesForårets norske EM-vinnere, Emil Ødegaard Hippe og Jonas Teksum intervjues av EBF-sjefen. Foto: Finans Norge

De to gutta fikk æren av å åpne Euronext-børsen om morgenen på finaledagen og de fikk dele tips med årets finalister om hvordan de klarte å vinne i fjor. En fin løsning og et godt «plaster på såret» over at fjorårets tur ikke lot seg gjennomføre.

Flott at flere land hevder seg

– Hellas har hittil ikke vært blant de tre beste, og det er flott at flere land klarer å hevde seg. Det gjør konkurransen ekstra spennende og viser at alle land har gode sjanser til å vinne, sa Finans Norges fagsjef Hilde E. Johansen etter at resultatet ble annonsert.

Nå er det bare å rette blikket mot neste års konkurranse og krysse fingrene for at enda flere ungdomsskoler rundt om i Norge melder seg på for å bli Norges beste i personlig økonomi.

Mer om finalen hos EBF
Et ungt par med baby. Foto.

Forbrukerinformasjon

Her kan forbrukere, skoler og offentlige etater finne svar og nyttige hjelperessurser på ofte stilte spørsmål om bruk av bank- og forsikringstjenester.