Rekordhøye erstatninger etter bilskader

Hittil i år er erstatningsutbetalingene etter bilskader på rekordhøye 13,4 milliarder kroner. Det er ti prosent mer enn på samme tid i fjor, viser tall fra Finans Norge.

– Noe av økningen i erstatningene kan forklares med at det er flere biler på veiene, og prisene på deler og bilreparasjoner øker i likhet med mye annet, men dette er uansett en kraftig økning om vi ser bort fra disse faktorene, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Mange av bilskadene oppstår ved køkjøring og i forbindelse med parkering. Til sammen er det fire prosent flere trafikkuhell, ulykker og andre bilskader etter tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor, viser tallene som er rapportert inn fra forsikringsselskapene.

– Vi ser dessverre hvert eneste år at ikke alle får skiftet dekk i tide. Slik føret er mange steder i landet nå når den første snøen har kommet, er det selvfølgelig en livsfarlig ferd å legge ut i trafikken med sommerdekk. I tillegg må vi jo alltid kjøre etter forholdene, sier Neverdal.

Stine Neverdal