Klare for finale!

Publisert

Før helgen var Odal Sparebank på besøk på skolen for å preppe EM-deltakerne i personlig økonomi-temaer: Fra venstre Lars Petter Musiol, Emil Ødegaard Hippe, Jonas Teksum og Torgeir Thoresen. Foto: Gjerdrum skole

Emil og Jonas er klare for tirsdagens EM-finale i Pengequiz. Klasse 10.2 ved Gjerdrum ungdomsskole vant NM i mars, og de to gutta er plukket ut for å representere klassen sin. I finalen møter de ungdom fra 28 andre land i Europa. For å bli bedre på personlig økonomi-temaene har de fått hjelp fra Torgeir og Lars Petter fra Odal Sparebank.

Det ble en intens periode med forberedelse, for først måtte alle tentamener for avgangskullet gjennomføres.

– Vi pugget mye før NM i mars, men så måtte vi konsentrere oss om å få avlagt alle tentamenene. De ble vi ferdig med i forrige uke, og fredag hadde vi besøk av Torgeir og Lars Petter fra Odal Sparebank, sier Jonas Teksum.

De to gutta har avtalt litt rollefordeling seg imellom når selve finalen skal gjennomføres. Den skal skje ved hjelp av Kahoot! og alle land får heldigvis spørsmålene på sitt eget språk. Men i tillegg til å svare riktig, er det også viktig å være rask.

– Jeg er kjapp i hoderegning, men vi er gode på ulike ting og det er fint, sier Emil Ødegaard Hippe.

Lærer Seline Kopperud Sørensen forteller at klassen har jobbet mye med budsjett, forbruk, egen økonomi, forskjellige lånetyper og har blant annet trent på bruk av nettbankkonto. Påmeldingen til NM i Pengequiz kom etter at en av elevene hadde sett en TikTok-video om konkurransen.

Hjelp fra banken

Da skolen vant NM var Odal Sparebank rask til å tilby seg å preppe de som skulle representere klassen i EM. De har også bidratt med en pengepremie til hele klassen, som skal brukes til en sosial samling.

– Vi har gått igjennom alle de spørsmålene som er stilt i Pengequiz de siste årene, og gikk i dybden på disse da vi hadde gjennomgangen i klassens time på fredag, forteller Torgeir Thoresen fra Odal Sparebank. Til og med kryptovaluta sto på «timeplanen».

Han og kollega Lars Petter Musiol syns det var gøy med bankarbeid utenom det vanlige på en fredag.

– Vi i Odal Sparebank merker at yngre kunder har et spesielt behov for økt kompetanse i personlig økonomi, og det er morsomt å kunne bidra på denne måten, sier markedssjef Mette F. Skogstad.

Ikke minst ønsker banken Emil og Jonas lykke til i finalen. Det gjør Finans Norge også!

Bilde av hele klassen
Caption

 

Hele klassen fikk personlig økonomi-gjennomgang av Odal Sparebank. Foto: Gjerdrum ungdomskole