Gratulerer til ny sentralbanksjef

Publisert

Foto: Espen Schive, Norges Bank

Finansdepartementet har i dag utnevnt Jens Stoltenberg som ny sentralbanksjef. Finans Norge mener at begge de aktuelle kandidatene til nye sentralbanksjef ville vært utmerkete valg. Vi ser frem til et godt samarbeid med Stoltenberg i årene som kommer.

Finans Norge har alltid samarbeidet godt med Norges Bank. Gjennom å være bankens bank, er Norges Bank den mest sentrale aktøren av norske institusjoner for norsk finansnæring.

Bilde av Idar Kreutzer. Foto.
Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge. Foto: Kilian Munch

– Finans Norge har mange kontaktpunkter og jevnlige møter med ulike deler av Norges Banks organisasjon, også sentralbanksjefen og dennes team. Tonen er alltid konstruktiv og vi opplever en faglig sterk organisasjon som alltid er lyttende, sier Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge.

Kongen i statsråd utnevnte i dag Jens Stoltenberg til ny sentralbanksjef etter Øystein Olsen. Dette er en åremålsstilling for seks år.

– Slik vi kjenner både Ida Wolden Bache og Jens Stoltenberg, har vår vurdering vært at dette er to meget sterke kandidater som sikrer Norges Banks integritet og fast kurs i pengepolitikken. Jens Stoltenberg er således et utmerket valg og vi gleder oss til et fortsatt godt samarbeid med Norges Bank i årene som kommer, sier Kreutzer.