Gratulerer til ny sentralbanksjef

Publisert

Ida Wolden Bache blir ny sentralbanksjef. Foto: Nils S. Aasheim/Norges Bank

Grunnet krigen i Ukraina er Jens Stoltenberg bedt om å forlenge sitt engasjement som sjef for NATO. Men vi er heldige som hadde to sterke og likeverdige kandidater til jobben i utgangspunktet. Norge får en fremragende sentralbanksjef i Ida Wolden Bache.

Finans Norge har alltid samarbeidet godt med Norges Bank. Gjennom å være bankens bank, er Norges Bank den mest sentrale aktøren av norske institusjoner for norsk finansnæring.

– Finans Norge har mange kontaktpunkter og jevnlige møter med ulike deler av Norges Banks organisasjon, også sentralbanksjefen og dennes team. Tonen er alltid konstruktiv og vi opplever en faglig sterk organisasjon som alltid er lyttende, sier Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge.

Bilde av Idar Kreutzer. Foto.
Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge. Foto: Kilian Munch

Da Jens Stoltenberg måtte trekke seg, har Finansdepartementet bedt Ida Wolden Bache om å bli Sentralbanksjef. Hun har bekreftet at det er et ansvar hun tar på seg.

– Ida Wolden Bache har de beste forutsetninger for å bli en faglig sterk og dyktig sentralbanksjef som sikrer Norges Banks integritet og fast kurs i pengepolitikken. Hun er også godt forberedt på mange nye utfordringer som Norges Bank vil måtte håndtere fremover. Utvikling av digitale sentralbankpenger kan trekkes frem som ett godt eksempel. Ida Wolden Bache er et utmerket valg og vi gleder oss til et fortsatt godt samarbeid med Norges Bank i årene som kommer, sier Kreutzer.