Fintech-selskaper til Finans Norge

Publisert

En voksende fintech-industri begynner også å vise seg i medlemsmassen til Finans Norge. Siden det ble åpnet for fintech-medlemskap i 2018 har 14 selskaper blitt en del av fellesskapet. I løpet av høsten har Lunar, Clinsj, Fixrate og Neonomics blitt medlemmer.

Mulighet til å påvirke næringens rammebetingelser

Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne, ser frem til samarbeidet med Finans Norge, og trekker frem tilførselen av kunnskap og muligheten til å påvirke næringens rammebetingelser.

– Medlemskapet gir oss verdifull tilførsel av kunnskap om hvordan vi orienterer oss i et komplisert lov- og regelverk. Samtidig får vi muligheten til å påvirke næringens rammebetingelser gjennom den tette dialogen Finans Norge har med myndighetene. Det er svært nyttig når vi nå satser for fullt i Norge både i bedrifts- og privatmarkedet, og skal utfordre bransjens måter å drive bank på, sier Schjetne.

Nyttig å være en del av et felleskap

To ganger i året vil Finans Norges fintech-medlemmer samles for å diskutere selskapenes særskilte utfordringer.

–  Vi i Clinsj ønsker å skape en bedre løsning for boliglånskunder og opererer i et komplekst regulatorisk område der vi er avhengig av godt samarbeid med eksisterende aktører. Fellesskapet Finans Norge tilbyr har vært veldig nyttig i oppstartsfasen, sier medgründer av Clinsj, John Sætre.

Anne Kristine Giltvedt Selbekk i Neonomics drar også frem viktigheten av samarbeid og felleskap.

– Som en aktør i en ny og banebrytende bransje ser vi det som utrolig viktig at finansinstitusjonene i Norge samarbeider, og det er derfor vi prioriterer å bidra i foraene som fasiliteter samarbeid og dialog, forklarer Giltvedt Selbekk.

Venter større dynamikk i finansnæringen

Fremtidens banktjenester vil være mangfoldig. Daglig leder i Fixrate, Brynjar Ellingsen, tror kundenes forventninger til brukervennlighet vil drive utviklingen fremover i retningen av en mer dynamisk finansbransje hvor store og små samarbeider for å lage gode konsepter.

– Som fintech-bedrift synes vi det er flott at Finans Norge åpner dørene, og ser frem til å arbeide sammen for en mer effektiv, dynamisk og kundeorientert finansbransje, sier Ellingsen.

Ønsker å legge til rette for fintech-medlemmene

Finans Norge ønsker å legge til rette for at fintech-medlemmene kan drive teknologisk innovasjon som gjør det enkelt å lansere nye innovative produkter, teknologier og tjenester til fordel for kundene og næringen.

– Fintech-industrien vokser i rekordfart globalt, og det ser vi tydelig her hjemme. Det er et kompliment at nye fintech-selskaper og andre teknologiforetak som tilbyr relevante tjenester innen finanssektoren ser det som nyttig og relevant å bli medlem hos oss, sier Jan Erik Fåne, kommunikasjonsdirektør i Finans Norge.

Ønsker din bedrift medlemskap i Finans Norge? Ta kontakt med Jan Erik Fåne på mail eller telefon.