Grønn finans: – Det er ikke bærekraftig å bare se bra ut på overflaten

Publisert

Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge. Foto: Kilian Munch

Finansbransjens innsats innenfor grønn finans har møtt internasjonal kritikk. – Jeg tror impact vil være det drivende, det er ikke bærekraftig å bare se bra ut på overflaten, svarer Finans Norges administrerende direktør Idar Kreutzer i et intervju med Morgenbladet.

I en artikkelserie denne høsten har Morgenbladet sett nærmere på finansbransjens arbeid med bærekraftig finans. I et intervju med en tidligere forvalter i BlackRock, Tariq Fancy, påstås det at grønn finans tar oppmerksomheten bort fra klimapolitikk som virker.

– Vi som finansnæring er på en utviklingsreise her, hvor vi lærer. Det eneste vi vet, er at vi er mye bedre neste år enn i år. Det er stort engasjement og kraft i næringen, med mange dyktige medarbeidere som driver denne reisen, kontrer Kreutzer.

Mer enn fasade

På en påstand om at finansbransjen ikke er interessert i å måle bærekraft i selskapene de investerer i, svarer Kreutzer at det ikke er representativt.

– Det er en dyp erkjennelse der ute i finansverdenen av at det å håndtere klimarisiko, ikke handler om «window dressing». Langsiktig avkastning er avhengig av at vi klarer å håndtere klimautfordringene på en meningsfull måte. Næringsliv og finans kan ikke fungere i samfunn som bryter sammen, sier Kreutzer.

Les hele intervjuet med Idar Kreutzer i Morgenbladet (bak betalingsmur)