Beslaglagt tyvegods til nytte i skolen

Publisert

Birk Nordby og Andrea Marthinsen, Vestby videregående skole. Foto: Stine Neverdal/Finans Norge.

En stor mengde beslaglagt verktøy gis til Vestby videregående skole i Viken, for bruk i yrkesfaglig opplæring. Det nå beslaglagte verktøyet er tidligere stjålet fra byggeplasser i Norge og brakt ut av landet. Finans Norge fikk fraktet tyvegodset tilbake og gir det nå bort til undervisningsformål.

Politiet jobbet på tvers av landegrensene, verktøyet ble gjenfunnet i Romania og hovedmennene sitter nå fengslet der.

-Vi ønsket mest mulig av tyvgodset tilbake hit for at det kunne bidra til etterforskningen, noen eiere fikk man også tak i, men i de fleste sakene var erstatning allerede utbetalt fra forsikringsselskapene.  Nå ønsker vi i Finans Norge og forsikringsselskapene at verktøyet skal komme samfunnet til nytte, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Verktøyet er verdt flere hundre tusen kroner og er i all hovedsak stjålet fra byggeplasser på Østlandet de siste par årene. Mye av verktøyet er helt nytt, og alt som gis bort er i svært god stand. Verktøy og utstyr hvor man ikke finner eiere blir vanligvis destruert, eller solgt på politiets hittegodsauksjoner.

­­-Vi tror verktøyet kan være nyttig i forbindelse med opplæring. Og vi er glade for at Vestby videregående skole ville ta imot. Det er flott at verktøyet kommer tilbake til samfunnet ved at det kan benyttes i skoletimene, sier Neverdal.

Se innslaget da Finans Norge overrakte utstyret på NRK Distriktsnyheter Oslo og Viken

Foto: Stine Neverdal/Finans Norge