Klar for EM-finale i Pengequiz

Publisert

Mia Eline Øie Norbakk og Sofie Nesheim er klare for den europeiske finalen. Her øver de sammen med Atle Rognrud fra LillestrømBanken. Med på øvingen var også Julie Olimstad, som er reserve i tilfelle sykdom

Over 80 klasser fra hele landet deltok i norgesmesterskapet i Pengequiz 17. mars og det var klasse 10D på Stav skole på Skjetten som stakk av med seieren. Nå er de to som skal representere klassen og Norge, Mia Eline Øie Norbakk og Sofie Nesheim, klare for den europeiske finalen.

Med god hjelp av LillestrømBanken har jentene øvd godt, både på temaet personlig økonomi, men også terpet på engelske ord og uttrykk som brukes innenfor dette området. Den europeiske finalen skal nemlig skje på engelsk via Kahoot, og selve finalen går av stabelen tirsdag 20. april i regi av EBF, den europeiske bankforeningen

I år er det 28 land som deltar i finalen. Hvert land stiller med to elever som representerer sine klasser. Det er med andre ord 56 spente ungdommer fra hele Europa som møtes i konkurranse tirsdag formiddag.

Hjelp fra lokalbanken

Jentene fra Stav skole på Skjetten har fått god hjelp i forberedelsene til EM-finalen. LillestrømBankens leder for personmarkedet, Atle Kardos Rognerud har hatt Teamsmøte med de spente finalistene for å preppe dem før finalen. I tillegg til Mia og Sofie deltok også Julie Olimstad som stiller som reserve i tilfelle sykdom. På grunn av koronaen tas alle forholdsregler, slik at Norge kan stille godt representert.

– Jentene var engasjerte og hadde imponerende mye kunnskap om temaet personlig økonomi. Dette er utvilsomt elever som vil representere Norge på en svært god måte i Pengequiz EM, og kanskje i fremtiden ende opp som bank- og finansrådgivere, sier LillestrømBankens «trener», Atle Rognerud.

– Vi ønsker jentene lykke til. Uansett utfall har jentene og alle klasser som har deltatt lært seg masse om personlig økonomi. Dette er kunnskap som de tar med seg videre inn i voksenlivet og som kan bidra til at de tar mer bevisste valg om sin egen økonomi, sier Hilde E. Johansen som er ansvarlig for Pengequiz-gjennomføringen i Finans Norge.

Du kan følge finalen via Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=YSZQ7OqGXt4