Tenk deg godt om før du bestiller feriereisen

Publisert

Foto: Adobe Stock Photo

For mange kan det være fristende å bestille utenlandsturer frem i tid, men det kan lønne seg å ha litt is i magen.

Fremdeles er de fleste landene i Europa røde, og det er usikkert hvordan koronasituasjonen vil utvikle seg frem mot sommeren. Det kan være lurt å vente med å bestille ferieturen, så du ikke risikerer å betale for en reise du ikke får gjennomført.
 
Dersom du skal bestille en reise langt frem i tid, bør du forsikre deg om at reisen kan avbestilles eller ombookes hos ditt flyselskap eller reiseoperatør. Vær oppmerksom på at forsikringsselskapene ikke dekker avbestilling av reisen dersom du bestilte den mens landet var rødt.
 

Reisen kan bli dyr

Om du velger å reise til et rødt land og uhellet er ute, kan det bli veldig dyrt. Mange reiseforsikringer dekker ikke koronarelaterte hendelser i røde land. Flere av forsikringsselskapene dekker heller ikke andre typer hendelser i de røde landene. Da kan regningen bli høy om du skulle trenge medisinsk hjelp eller transport hjem.
 
De ulike forsikringsselskapene har forskjellige vilkår og regler for hva som dekkes når du er ute på reise. Derfor er det lurt å sette seg godt inn i forsikringsvilkårene for reiseforsikringen din før du eventuelt bestemmer deg for å bestille en reise.