Klasse 10D fra Stav skole vant Pengequiz 2021

Publisert

Vinnerklasse 10D Stav skole - i god korona-avstand

– Det var gøy, spennende og ganske stressende å delta, sa jentene fra klasse 10D på Stav skole i Lillestrøm. De hadde fått ansvaret for å svare på vegne av klassen sin under NM i Pengequiz som ble avholdt onsdag 17. mars. Oppgaven klarte de med glans.

Over 80 klasser fra hele landet deltok i norgesmesterskapet som i år ble spilt via Teams og Kahoot! Ungdomsskoler fra Porsanger i nord til Halden i sørøst var representert, og påmeldingene strømmet på, de siste bare minutter før finalen startet.

– Vi var veldig spent på hvor mange som kom til å melde seg på i år, med den vanskelige situasjonen mange skoler er i på grunn av koronaen. Men her har lærerne sett en mulighet til å lære og ha det gøy samtidig, og det syns vi er veldig flott, sier fagsjef Hilde E. Johansen i Finans Norge.

Overrasket over seier

Therese Nguyen er klassens mattelærer og kan fortelle at klassen nå er helt i hundre over den overraskende seieren. Men hun forteller også at klassen har øvd mye i forkant og har også trent på hvordan de skulle svare i finalen.

– Kjempemorsomt at de gikk helt til topps, sier hun stolt.

Hadde øvd mye

Det var elevene Julie, Mia og Sofie som var utpekt av klassen til å svare under selve konkurransen. Klassen, som er på 30 elever, er på rødt nivå og var delt i kohorter, men det var mange som var samlet sammen med jentene i klasserommet når de skulle svare.

– Det var ganske stressende fordi vi skulle svare så fort, og fordi vi visste at vi representerte hele klassen, sa jentene som var strålende fornøyd etter seieren.

Nå må klassen velge ut to elever som skal representere Norge i den europeiske finalen 20. april. Også dette skal skje via Teams og Kahoot!

På 2. og 3. plass utmerket Flesberg ungdomsskole og 10-trinn seg.

– Vi gratulerer klasse 10D og regner med at de kommer til å få god hjelp fra en av de lokale bankene i Lillestrøm for å bli enda bedre i personlig økonomi frem til EM-finalen i april, sier Hilde Johansen i Finans Norge.

Pengequiz for ungdomsskoleklasser

Hvilken ungdomsskoleklasse i Norge kan mest om personlig økonomi? Hvilke elever skal representere Norge under EM i personlig økonomi?

Logoen til EMQ