Henter ut biler med fjernstyrt kjøretøy i Gjerdrum

Publisert

Foto: Terje Haug.

Finans Norges Restverdiredningstjeneste (RVR) skal bruke et fjernstyrt bergingsverktøy for å hente ut biler fra de evakuerte skredområdene. Bilene hentes ut i tett samarbeid med brannvesenet.

– Sikkerhet for mannskapene står i høysetet og er alltid det viktigste. Underveis i arbeidet overvåkes området av geolog ved hjelp av drone, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

I ukene etter at skredet rammet Gjerdrum 30. desember i fjor, er rundt 300 biler allerede hentet ut av restverdiredningstjenesten. Noen av bilene kunne hentes ut etter at midlertidige veier ble bygget, men fortsatt gjenstår biler som står vanskelig til i nærheten av raskanten.

– Vi velger nå å bruke en belteberger som kan fjernstyres, for å prøve å få ut enda flere biler, sier Neverdal.

Andre verdier skal også reddes

RVR jobber på Ask i Gjerdrum i evakuerte områder med å hente ut eiendeler og kjøretøy. Målet er å redde mest mulig av verdier fra private boliger og leiligheter, offentlige bygg og næringsbygg, samt å hente ut kjøretøy. 

Om Restverdiredning (RVR)

RVR er et samarbeid mellom Brannvesenet og forsikringsnæringen for å redde mest mulig av verdier etter branner og vannskader. Forsikringsnæringen står gjennom Finans Norge for driften og finansieringen av RVR. RVR sparer årlig næringen og samfunnet for store beløp.

Mer informasjon på Restverdirednings nettsider