Fagseminar anti-hvitvasking og terrorfinansiering

7. jun 2023, kl. 10.00–16.00
Quality Hotell Expo, Snarøyveien 20, Fornebu 3 600,- inkl. lunsj

Foto: AdobeStock av BillionPhotos.com.

Finans Norge ønsker velkommen til årets fagseminar anti-hvitvasking og terrorfinansiering, som arrangeres på Qality Hotell Expo den 7. juni. Målgruppen for seminaret er særlig ansatte med arbeidsoppgaver knyttet til etterlevelse av hvitvaskingsregelverket, terrorfinansiering og sanksjoner ved rapporteringspliktige foretak i bank og forsikring, men vil også være relevant for andre rapporteringspliktige. Programmet er nå klart, og vi har åpnet for påmelding til seminaret.

Dette fagseminaret er nå fulltegnet.

Om programmet

Hovedfokuset i denne vårens program vil være rettet mot regelforståelse og etterlevelse av hvitvaskingsregelverket. Myndighetssiden kommer til å være bredt representert på seminaret med bl.a. Økokrim, Finanstilsynet, PST og Utenriksdepartementet. Sistnevnte har takket ja til å komme å redegjøre for de siste utviklingstrekkene når det gjelder sanksjoner. Finansklagenemnda vil delta med bakgrunn i egen praksis knyttet til forståelse og etterlevelse av hvitvaskingsregelverket. Det vil også bli presentasjoner fra medlemsforetak knyttet til etterlevelse i lys av blant annet revidert Hvitvaskingsveileder av november 2022.

Program 7. juni

1000-1005  Velkommen! 
v/ordstyrer advokat Atle Roaldsøy, Finans Norge
1005-1050  Nytt fra Økokrim 
v/rådgiver Ahsen Mohammad Qureshi og analytiker Martin Stensæter, Enheten for Finansiell Etterretning, Økokrim
1050-1120  Sanksjoner 
v/Avdelingsdirektør Martin Sørby, Rettsavdelingen
Utenriksdepartementet

1120- 1145  Kaffepause 

1145-1215  Finanstilsynet orienterer 
v/Senior tilsynsrådgiver Heidi Augestad 
1215-1300  Nytt i oppdatert Hvitvaskingsveiledning – fra et bankperspektiv
v/Helle Astrup, Head of Regulatory & Legal Advisory og Fanny Tysland, Legal Counsel, Nordea 

1300-1400  Lunsj 

1400-1500 Finansklagenemndas praksis - saker relatert til hvitvaskingsregelverket        
v/Trygve Bergsåker, professor ved juridisk fakultet ved UiO og leder av finansklagenemnde «bank»

1500-1520  Kaffepause 

1520-1540  Internasjonale sanksjoner - tendenser og utviklingstrekk
v/Advokatfullmektig Henriette Floridon Stenbeck, Handelsbanken og fagleder Internasjonale Sanksjoner DNB, Kine Bjelke Christophersen
1540-1610 Trusler og terrorfinansiering
v/Ebba Devold, i Politiets sikkerhetstjeneste (PST)
1610-1615  Takk for denne gang, og vel hjem! 
v/Atle Roaldsøy, Finans Norge

NB. Vi tar forbehold for eventuelle endringer i programmet.

Påmelding og priser:

Fagseminaret er nå fulltegnet. Ved avbestillinger vil ledige plasser automatisk bli lagt ut, så prøv gjerne å melde deg på. Pris for deltakelse på seminaret inkl. lunsj er kr 3.600, - (ekskl. mva)

Fikk du ikke plass på dette fagseminaret, anbefaler vi at du setter av datoene for årets Hvitvaskingskonferanse som i år vil gå av stabelen på konferansesenteret  X Meetingpoint på Hellerudsletta den 9. til 10. november. Mer informasjon kommer i juni.

Avbestillingsregler:

Ved avbestilling min. 10 dager før arrangementsdato gis full refusjon. Deretter er det mulig å forandre navn på deltaker inntil 3 dager før arrangementsdato. Ved kortbetaling vil et administrasjonsgebyr på 250,- eksl. mva tilkomme ved tilbakebetaling av beløp.

Kursbevis til registrering av etterutdanningstimer

Et kursbevis vil bli tilsendt til alle deltakere etter seminaret er over. Dette kan du bl.a. bruke til registrering av etterutdanningstimer.

Er det noe som du lurer på?

Har du spørsmål om påmelding eller annet praktisk, vennligst ta kontakt med Pia Litleskare på e-post: pia.litleskare@finansnorge.no

For andre spørsmål om arrangementet, vennligst ta kontakt med Lillemor Döbel Bakke på e-post: lillemor.bakke@finansnorge.no

Vel møtt til fagseminar i juni!