Finans Norge på Arendalsuka 2023

16. aug 2023kl. 08:30–22:30

16. august var det igjen tid for Finanskafé på Thon Hotel i Arendal. På menyen sto seks spennende og aktuelle temaer. På samme dag fikk du også ferske tall fra Forventningsbarometeret sammen med ekspertenes analyse av utviklingen i norsk økonomi. Og selvfølgelig ble det Finanskveld sammen med Finansforbundet og Sparebankforeningen. Se alle våre opptak!

Klikk på debatt-tittel for å se hvilke spennende debattanter vi har fått med oss i år!

Se opptak av våre arrangementer:

Makrodebatt kl 08.30 – 09.15 hos Sparebanken Sør   
Hvor går norsk økonomi og hva er forbrukernes forventninger?   Vi presenterer Forventningsbarometerets 3. kvartalstall og ser på makrobildet fremover. Hvordan ser økonomien for norske forbrukere ut fremover. Vil boligprisene gå opp eller ned og hva betyr det for lommeboka? Fortsetter inflasjonen på et høyt nivå og kan vi gjøre noe med den svake krona? 

Finanskafé kl 11.30 på Thon Hotel Arendal   
11.30 -12.00 Hvordan skal fremtidig verdiskaping finansieres? 

Innovasjon og utvikling starter i det små. Det beste blir etter hvert stort. Grundere med sine nettverk, et statlig virkemiddelapparat, sammen med privat kapital, banker og forsikringsselskaper bidrar på denne reisen – med ulike bidrag i ulike faser. Hvordan sikrer vi verdikjeden som skal ta Norge i riktig retning?

12.15 – 12.45 Svindel – hvordan skal finansnæringen håndtere ansvar? 

Svindelen mot norske bankkunder har økt både i omfang og profesjonalitet de siste årene. Dette innebærer at det overføres hundrevis av millioner kroner til internasjonal kriminalitet. Finansavtaleloven legger det økonomiske ansvaret for dette på bankene. Hvordan skal bankene forvalte sitt ansvar for å motvirke svindel? 

13.00 – 13.30   Kreditt og inkasso: Hvem skal betale naboens gjeld?  

Har befolkningen fått for stor gjeld? Er det for lett å bli forgjeldet i Norge, og hva er bankene og inkassoselskapenes rolle?  Hvilket system har vi for å inndrive pengene og er dette forbrukervennlig eller er inkassoselskapene vanskelige? Hvem skal betale gjelden for den som ikke selv klarer å gjøre opp for seg. Kjør debatt!  

13.45 – 14.15   Skadeforsikring og sirkulærøkonomi: Brukte bildeler og reparerte mobiler – er forbrukeren fornøyd med det?  

Sirkulærøkonomi er viktig dersom vi skal redde kloden. Men forretningsmodeller, nybilgaranti og forsikringsvilkår står i veien for sirkulærøkonomi dersom man for eksempel ønsker å reparere en ny bil med brukte bildeler. Og er forbrukerne egentlig fornøyd med noe gammelt når tror de får nytt? Vi utfordrer politikerne, interesseorganisasjonene og ikke minst forsikringsbransjen selv!  

14.30 – 15.00   Er det forsikringsselskapene som skal redde velferdsstaten?   

Helseforsikring, uføre- og yrkesskadeforsikring og pensjonssparing er økende og blir stadig viktigere. Er det fordi folk ikke lenger stoler på velferdsstaten, eller er det fornuftig at det offentlige og det private fortsatt utfyller hverandre? Er det sånn at staten har basert seg på dette, men egentlig ikke liker det?  

15.30 – 16.30   Digitaliseringseventyret som har skapt milliardgevinster av millioninvesteringer  

Digitaliseringssamarbeidet mellom Skatteetaten, Politiet, Kartverket, Digitaliseringsdirektoratet, Brønnøysundregistrene, NAV og finansnæringen er unikt i verden og har skapt samfunnsgevinster verdt flere tiltalls milliarder med beskjedne investeringer. Hvordan har dette vært mulig? Hvilke nye prosjekter er på trappene? Hva skal til for å realisere det fulle potensialet?  

Debatten er i regi av DSOP-nettverket.

Finanskveld onsdag 16. august kl 19.00 hos Sparebanken Sør   
19.00 - 22.30 Isaksen & Aurdal uten filter    

Finans Norge, Finansforbundet og Sparebankforeningen inviterer til Finanskveld med duoen "Isaksen & Aurdal". Vi åpner Finanskvelden med Torbjørn Røe Isaksen, samfunnsredaktør i e24 og Martine Aurdal, kommentator i Dagbladet som kommenterer og drodler fritt rundt den politiske situasjonen i Norge – rett før kommunevalget 11. september. Deretter blir det hyggelig mingling med tapas og drikke i Sparebanken Sørs lokaler og bakhage for alle som har lyst til å delta.    

Alle våre debatter blir streamet.
Følg Finans Norges aktiviteter på Arendalsuka: Facebook #finansnorgearendalsuka23

Se også Sparebankforeningens program under Arendalsuka

  • Ann Håkonsen
  • Kommunikasjonssjef