Refinansiering

Gå til hovedinnhold

Refinansiering

Illustrasjonsbilde fra et kundesenter. Foto.

Refinansiering er et samlebegrep for endringer på lån du allerede har. Dette kan være å flytte lån fra en bank til en annen for å få bedre betingelser, eller å øke boliglånet fordi du ønsker å tilgjengeliggjøre ledig låneverdi fra bolig. Refinansiering kan også være å samle flere mindre lån til et nytt lån.

Målet med refinansieringen er at det nye lånet har bedre betingelser enn den opprinnelige gjeldsposten. Det kan for eksempel være i form av et lavere effektivt rentenivå eller at man forlenger lånets nedbetalingstid.

Fordelen er at du kun forholder deg til en kreditor. Dermed får du bedre kontroll, og du kan spare penger på avdrag og gebyrer. Med refinansiering har du også mulighet til å få lavere rente. Med et lavere effektivt rentenivå vil en større andel av terminbeløpet kunne disponeres til avdrag på gjelden, og det vil igjen fremskynde innfrielse av lånet.

Har du kredittkort som du ikke klarer å betale ned, bør du kontakte banken for å høre om refinansiering kan være aktuelt for deg.   

Ta kontakt med banken

Du kan ta kontakt med banken dersom

  • du har god økonomi, men trenger noen tips for å skaffe deg bedre oversikt
  • du er i en mer utfordrende situasjon og ser at pengene ikke strekker til
  • du trenger hjelp til å komme over en midlertidig økonomisk kneik
  • du er i økonomisk krise

Vær klar over at ikke alle bankene kan hjelpe til med alt på denne listen. Du bør derfor ta kontakt med banken for å avklare hva som kan være aktuelt for deg i din situasjon.

Slik kan banken hjelpe deg (lenke til listen)