Livsforsikring og pensjon

Gå til hovedinnhold

Livsforsikring og pensjon

Nå skal pensjonsleverandør oppgis i a-meldingen

Fra 2021 skal arbeidsgivere i privat sektor med tjenestepensjonsavtale (OTP) oppgi opplysninger i a-meldingen om hvilken pensjonsleverandør man har inngått avtale med. Les mer om hva dette betyr for arbeidsgiver, leverandører av lønns- og personalsystemer o...

Personer i kontorlandskap. Foto.
Foto: ndabcreativity/Adobe Stock

Arbeidsgivers sjekkliste for a-melding

Skatteetaten har i samarbeid med Regnskap Norge utarbeidet en sjekkliste for arbeidsgiver for å sikre at a-meldingen ajourholdes med riktige opplysninger om obligatorisk tjenestepensjon (OTP).

Robuste planer skal sikre videre innføring av egen pensjonskonto

Pensjonsnæringen har vært godt forberedt på innføringen av egen pensjonskonto som trådte i kraft 1. januar 2021. Nå skal ny løsning for utveksling av pensjonsdata og robuste planer ut året sikre trygg flytting av 65 milliarder kroner i pensjonskapitalbevis.

Kvinne i kontorlandskap. Foto.
Foto: dream@do / Adobe Stock

Temaside: Egen pensjonskonto

På denne temasiden om egen pensjonskonto kan forbrukere finne relevant informasjon, viktige datoer og ofte stilte spørsmål med svar. Ordningen med egen pensjonskonto trådte i kraft fra 1. januar 2021.

Pensjonist. Foto.

Velge pensjonsleverandør selv?

Med egen pensjonskonto vil dine pensjonskapitalbevis fra tidligere arbeidsforhold samles på egen pensjonskonto, med mindre du reserverer deg i Norsk Pensjon mot at pensjonsmidlene dine samles.

Pensjonist med pc. Foto.