Runa Opdal Kerrs blogg

Gå til hovedinnhold

Finans Norge blogger:

Runa Opdal Kerr

Arbeidslivsdirektør

Runa Opdal Kerr. Foto.

Kvinner i Finans Charter vil forplikte

Finansnæringen har gått sammen om et charter der de virksomhetene som signerer, forplikter seg til fire prinsipper for å øke kvinneandelen i ledende stillinger og spesialistfunksjoner. Det er allerede mange initiativ for å styrke kvinners posisjon i nærings...

Mann som holder vekt med kvinne og mann.Foto.
Foto: Andranik123/AdobeStock

Bonus til besvær?

Snart skal industrien i gang med mellomoppgjøret hvor de skal fastsette frontfagsrammen. En ramme som resten av norsk arbeidsliv er enige om å forholde seg til slik at norsk konkurransekraft overfor utlandet ikke svekkes. Og la det være helt klart: Som...

Illustrasjonsbilde: Folk i et kontorlandskap og en pcskjerm med grafer på

Vårens "vakreste" eventyr

Tariffoppgjøret i finans er ferdig forhandlet. Jubelen står ikke i taket noen steder, til det var forventningene på begge sider noe annerledes enn resultatet ble.

Illustrasjonsfoto: Mynter i tre stabler

Likelønnsgapet minker, men jobben er ikke ferdig

Nye tall fra SSB viser at det både er en økning av antall kvinnelige ledere i finans og en reduksjon av lønnsgapet mellom kvinner og menn i næringen. Dette er gledelig og kommer som følge av målrettet innsats i banker og forsikringsselskap.

Illustrasjonsfoto: En mannlig utstillingsdukke og en kvinnelig

Ledelse i en raskere og smidigere verden

Det blir ikke lett, hverken for ledere eller medarbeidere fremover. Vi står sammen overfor store utfordringer og må endre oss, ikke bare i finansnæringen.

Personer rundt en pult og pc. Illustrasjonsfoto.