blogg

Gå til hovedinnhold

Finans Norge blogger:

Tom Staavi

Informasjonsdirektør i Finans Norge

Tom Staavi. Foto.

Slik har noen millioner blitt til 48 milliarder

Det finnes et datadelingsprosjekt i Norge som til nå har gitt 48,3 milliarder kroner i målbare gevinster for de neste 10 årene. Vinnerne er du, jeg, næringslivet og det offentlige. Du har neppe hørt om det, men dette er bare starten på hva som er mulig hvis regjeringen prioriterer millioner til utvikling for å høste milliarder.

Helseforsikring tilfører mer penger og mer helseproduksjon

Gjennom helseforsikring tilføres norsk helseproduksjon mer midler frivillig. Det betyr at vi får mer helseproduksjon i Norge. Supplementet er lite, men det er på viktige tjenester. Per nå utgjør helseforsikringsmarkedet kun om lag 1 prosent av det offentliges bruk på helse.

Den norske tilliten bygger på inkasso

Hvorfor har vi høy grad av tillit i Norge? Hvorfor kan avtaler inngås smidig og med betaling etter levering? Fordi vi alle stoler på at alle gjør opp for seg fordi vi har effektive løsninger når betaling uteblir. Det er dette inkassobransjen bidrar med. Den norske tilliten hviler med andre ord på inkasso.

Folket som var ferdigkjøpt i 2008

Denne uken la Finans Norge frem Forventningsbarometeret for 1. kvartal 2023. Det viser fortsatt husholdninger preget av høy inflasjon, høye strømpriser og en rente som begynner å bite. Vi rapporterer all time low på økonomiske forventninger. Men barometeret forteller også en meget interessant historie om hvordan våre økonomiske prioriteringer har endret seg over tid.

Hurra! Bankene tjener penger

Vi er midt i resultatsesongen. Norske banker legger frem resultater. På individnivå skal vi være aktive bankkunder, skape knallhard konkurranse og sørge for at bankene tjener minst mulig på hver av oss. Men samtidig skal vi også prise oss lykkelige over å ha et solid bankvesen som tåler ruskevær.