blogg

Gå til hovedinnhold

Finans Norge blogger:

Tom Staavi

Informasjonsdirektør i Finans Norge

Tom Staavi. Foto.

Norske banker er ganske ålreite

Nylig slapp Finanstilsynet sin halvårlige gjennomgang av aktørene i det norske finansmarkedet. Tilsynet er bekymret, det er jobben deres, men tallene viser at norske banker utviser godt bankhåndverk.

Når kjeft er det eneste du kan få

Den siste tiden har flere banker vært i hardt vær på grunn av mistanker om at de er utnyttet til hvitvasking av penger. Arbeidet mot hvitvasking og økonomisk kriminalitet er en spesiell type oppgave. Det beste du kan oppnå, er at ingen bryr seg. Den eneste...

Illustrasjonsfoto av en hånd som kommer ut av pcen og tar et kort ut fra en lommebok

Bitcoinhypen er over, det er nå det begynner

Flere, blant annet Dagens Næringsliv, har beskrevet Bitcoin som en flopp. Jeg tror det er alt for tidlig å si. Vi har antagelig knapt sett begynnelsen på kryptovaluta og blokkjeder.

Illustrasjonsfoto: digitalisering av penger

Jeg er så lei

Vi er i ferd med å legge et all time high-år bak oss. All time high i kokkoangrep på politikere, blindt og unødvendig raseri i sosiale medier og i manglende evne til å skille sant og usant. Aldri før, i alle fall ikke så lenge jeg har vært våken, har samfunnsdebatten pågått med større skylapper enn i år.

Handlingsregelen for dummies

For de av oss som trenger en enkel forklaring på sammenhengen mellom oljepengebruken i statsbudsjettet, oljefondet og handlingsregelen, oppdaterer jeg min gamle slager.