blogg

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Finans Norge blogger:

Tom Staavi

Informasjonsdirektør i Finans Norge

Tom Staavi. Foto.

Forbrukerrådet jukser med tall

Når Forbrukerrådet skal presentere forbrukerklagestatistikk, manipulerer de tallene for å stille noen bransjer, som Forbrukerrådet har valgt ut som ekstra ille, i et dårlig lys. De forleder til og med sin egen minister, barne- og likestillingsminster Linda Hofstad Helleland, som kommenterer tallene på sviktende grunnlag. 

Til London for å prate ned boliglånsrenten din

Handelskrig, Brexit og en gryende renteoppgang. Det er bakteppet når en samlet norsk finansnæring, finansminister Siv Jensen, sentralbanksjef Øystein Olsen og finanstilsynssjef Morten Baltzersen møter over 100 analytikere og pengeforvaltere fra hele verden ...

London i sol. Foto.
Foto: Shutterstock.

Mark Carney: Reguler kryptovalutaer

Kryptovalutafansen drømmer om et selvregulerende finansvesen uten mellommenn og sentralbanker. Da har de valgt å kjempe mot noen av klodens sterkeste institusjoner. Det er en kamp de er dømt til å tape, eller måtte inngå kompromisser med. Som The Clash sang: «I fought the law and the law won».

Endelig kan det bli egen pensjonskonto

Jeg er en av dem som i mange år har ivret for å gjøre pensjonssystemet enklere. For meg betyr enklere å samle pensjonspengene ett sted. Det ser nå ut til å bli en realitet. Den store uenigheten handler om hvem som skal ha ansvar for å skaffe deg en god avtale for din aktive pensjonssparing, du eller din arbeidsgiver.