Finans Norge blogger:

Ellen Bramness Arvidsson

Direktør for strategi og internasjonale forhold i Finans Norge

Ellen Bramness Arvidsson

Brexit er viktig for norsk finans

Donald Tusk mottok brevet fra Storbritannias statsminister Theresa May som kunngjorde at landet vil forlate den Europeiske Unionen onsdag den 29. mars. Dermed begynner de 24 månedene som markerer slutten på den britiske deltagelsen i EU.

Elektronisk person – smak på det

Retten til å påta seg ansvar hører sammen med evnen til å bære ansvaret. Det er helt grunnleggende i et moderne samfunn. Uten denne evnen ville vi ikke kunnet inngå juridisk bindende avtaler med hverandre, og vi ville heller ikke hatt noen finansnæring. 

Mann håndhilser på robot. Foto.
Foto: Willyam Bradberry/Shutterstock

Utfordringer og omveltninger i Middelhavet

Da rådspresident Donald Tusk talte ved åpningen det nye presidentskapet i EU understreket han symbolikken i at det er nettopp Malta som har ansvaret denne våren. Malta er en øy i Middelhavet, en øy som har vært en del av Romerriket, vært regjert sicilianere, angevinere (franskmenn), Hohenstaufen (tyskere) og var under Aragón (Spania) fra 1287. Etter å ha vært i Johanitterord...

Et juleønske

Det italienske bankvesenet står på randen av konkurs. Veksttakten i EU er fortsatt lav og det finnes få lyspunkter. Hva er det egentlig som har skjedd de siste 10 årene?

Banca d'Italia. Foto.
Foto: Sandro Pavlov / Shutterstock.com

Dystert med labre utsikter

Orkanen Matthew hang tungt over Washington da årsmøtene i Verdensbanken og det internasjonale pengefondet gikk av stabelen  i forrige uke. Det passet godt at møtetemaene kan oppsummeres med «økonomisk lavtrykk med labre utsikter»