Utrulling og opplæring DBS_to delete

Her finner du spørsmål og svar om utrulling av DBS.

OBS!

Fra 1.1.2015 vil ikke WebDBS være tilgjengelig.
All takstaktivitet skal da være flyttet over til nye DBS. Det er derfor klokt å rydde godt i aktive takster i WebDBS, da disse ikke vil bli flyttet over til DBS som aktive.
Oppdragene vil kunne finnes igjen som historiske, ikke aktive oppdrag i DBS, etter at de er  konvertert og overført DBS.

Tips: Dersom du trykker på Ctrl + F får du opp et søkefelt oppe til venstre i nettleseren din, og kan der legge inn ord eller uttrykk som kanskje kan hjelpe deg å finne det du lurer på.

Spørsmål Svar
Hvordan får jeg tilgang til DBS?

DBS skal nå være ferdig rullet ut i hele Norge.
Alle skal ha mottatt all nødvendig informasjon.

Du kan benytte "Glemt brukernavn/ passord"-funksjonen for å få satt opp et nytt passord. Dersom din e-postadresse mangler i DBS, så kan du ringe DBS Support 815 31 313 eller sende en e-post til dbs-support@fno.no og opplyse om din brukerident.

Når kan jeg ta elæringskurset?

Alle brukere skal nå ha fått, og gjennomført e-læringskursene.
Kursene vil ligge tilgjengelig for deg slik at du har mulighet til å bruke disse så ofte du ønsker.
Nettsiden er: http://training.didac.no/fno

Jeg har ikke egen e-postadresse registrert på min brukerident, hva gjør jeg?

Da har du heller ikke fått tilsendt informasjon om elæring og utrullingsprosessen for det nye systemet. Brukeridenter i DBS er personlige, så dersom ikke ditt firma kan opprette en egen e-postadresse til deg, så anbefaler vi deg å opprette en selv, f.eks en gmail-adresse. Utsendelse av glemt passord i den DBS skal sendes til e-postadressen som er registert på brukeridenten.

Jeg har ikke brukerident i DBS, men jeg ønsker å benytte DBS. Hva skal til for å få brukerident på den DBS og å få tilgang til eLæringsmodulene? Det er krav om kurs for å få tilgang til å taksere karosseriskader i DBS. Se på mer om dette under siden for Kurs.
Dersom du skal kun taksere glass eller lakk og verkstedet allerede er registrert i DBS-verkstedregister, så kreves det en referanse fra en takstmann i et forsikringsselskap. Se mer om hva som skal til for å bestille brukerident for glassløpet.

Hvor kan jeg finne tilbake til nettsiden hvor elæringskursene ligger?

Nettsiden er: http://training.didac.no/fno
Jeg finner ikke brukerident og passord til eLæring - hva gjør jeg? Du skal benytte samme brukerident som i DBS. Søk etter utsendt e-post i innboksen etter "elæring", "fno" eller "dbs". Standardpassord for elæringskurset er 'dbs'. Dersom du fortsatt har problemer, så kan du kontakte DBS Support på 815 31 313.
Jeg har meldt meg på kurs via elæringsportalen Didac - hvor finner jeg tilbake til denne informasjonen?

Logg deg på elæringsportalen http://training.didac.no/fno/ med brukernavnet ditt og 'dbs' som passord. I venstremenyen på startsiden din finner du kurset under "Min opplæring og kompetanse". Du kan klikke på kurset for å komme inn og se tid og sted, samt agenda for kurset.

Jeg har ikke fått opp grønne haker nedover hele listen som viser at jeg har fullført, og har ikke fått tilsendt noe brukernavn og passord til den DBS. Hva gjør jeg? Gå på "Min startside" og velg gjeldende modul, og velg det første punktet / leksjonen som ikke har grønn hake. Du må fullføre de obligatoriske kursene, og du vil få tilsendt nedlastings- og påloggingsinformasjon så lenge du har brukerident med en personlig e-postadresse i DBS.
Det er enkelte sider som jeg ønsker å sette huskeliste på eller beholde kopi av for å enkelt gå inn dit igjen senere, eller for å diskutere med mine kolleger. Hvordan kan jeg lagre denne siden / informasjonen til senere?

Når man er inne i en leksjon kan man trykke på "Notater" nede på venstre side, og da legger man en huskelapp på dette skjermbildet og det er enkelt å åpne denne spesielle siden igjen. Ellers kan du ta en skjermdump (ta kopi med tastene ctrl+alt+del) og kopiere inn i et word-dokument og printe ut og henge på veggen dersom du trenger en jevlig påminnelse.

Jeg ønsker å ta kurset en gang til for å være sikker på at jeg har fått med meg alle de gode tipsene. Hvor finner jeg fullførte kurs? Du finner dine fullførte kurs under ’Min opplæring og kompetanse" i menyen på venstre side, slik at du kan ta de om igjen ved behov.