Nyheter

Har du husket å logge inn? Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Medlemsnyheter/medlemsinformasjon er kun synlig for innloggede medlemmer

Mer informasjon om medlemslukket innhold

Vis filtrering

102 resultater

Type artikkel
Velg område
102 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Forbruksgjelden har økt med 9,3 mrd. på ett år

  1. november var den totale forbruksgjelden i Norge på 159,7 mrd. I løpet av de siste 12 månedene har forbruksgjelden økt med 9,3 mrd. iflg ferske tall fra Norsk Gjeldsinformasjon. I midten av oktober var det ett år siden høringsfristen på utvidelse av gjeldsregistrene gikk ut. Finans Norge mener det haster med å gi forbrukerne oversikt og kontroll over total gjeld, ved å inkludere all pantesikret gjeld i registrene.

 2. Fortsetter sparing i fond

  Til tross for urolige og usikre tider fortsetter norske fondssparere å spare. Personkunder nettokjøpte verdipapirfond for 0,9 milliarder kroner i september, det aller meste av dette ble plassert i rentefond. Det viser den månedlige markedsstatistikken fra Verdipapirfondenes forening (VFF). Se hele statistikken hos vff.no.

 3. Kompetansemangel bremser vekst

  77 prosent av finansnæringen har et udekket kompetansebehov. Bærekraft og IT er to av fem områder der det er ekstra utfordrende å finne folk. Til syvende og sist vil mangel på kompetanse bremse næringens vekst. Finansfokus har intervjuet Frederick Hjertø om Kompetansesjekken 2022. Finans Norge gjennomfører ny undersøkelse i 2024.

 4. Forbruksgjelden har økt med 7,4 mrd. på ett år

  Den totale forbruksgjelden økte med 1,8 mrd. i september og utgjør nå 157,7 mrd. Den rentebærende kredittkortgjelden økte med 0,5 mrd. og forbrukslån økte med 1,0 mrd. –Økningen i rentebærende kredittkortgjeld kan skyldes at en del velger å nedbetale over tid, slik at de også kan betale andre regninger, sier Svein Ove Karstensen i Norsk Gjeldsinformasjon. Les deres månedsrapport.