Nyheter

Har du husket å logge inn? Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Medlemsnyheter/medlemsinformasjon er kun synlig for innloggede medlemmer

Mer informasjon om medlemslukket innhold

Vis filtrering

24 resultater

Type artikkel
Velg område
24 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Nytt nummer av Finansrett

    I dette nummeret av Finansrett har vi 79 saker. Hovedsaker i dette nummeret er ESA til sak mot Norge om norske begrensninger i etableringsfriheten for banker og andre finansforetak, utvalg nedsatt for å vurdere egenkapitalstrukturen i sparebanker, Finanstilsynet med nytt rundskriv om verdipapirforetaks organisering og virksomhet og ny regulatorisk pakk fra EU-kommisjonen innen bærekraftig finans.

  2. Vil legge til rette for boligkjøpsmodeller

    Hvis man ønsker flere inn på boligmarkedet, er det bedre å se på utlånsreguleringen enn å omgå skrankene gjennom utvikling av nye boligkjøpsmodeller. – En enkel løsning er å øke fleksibilitetskvoten i utlånsforskriften, samt tillate utbyggere, som typisk borettslag eller kommuner, å stille garanti for en andel av enhetene i nye prosjekter, sier Juridisk fagdirektør Carl Flock i Finans Norge.

  3. Velkomne lettelser i utlånsforskriften

    I en evaluering av gjeldende utlånsforskrift har Finansdepartementet besluttet å videreføre dagens krav, med enkelte lettelser. – Evalueringen av utlånsforskriften med lettelser viser at departementet har vært lyttende til flere av finansnæringens innspill, en klok og riktig vurdering tilpasset dagens situasjon i norsk økonomi, sier Erik Johansen i Finans Norge.