Nyhetsarkiv

Har du husket å logge inn? Medlemsinformasjon og lukkede fagartikler på denne siden er kun synlig for innloggede medlemmer

Logg inn eller opprett ny bruker ved å bruke "Logg-inn" knappen øverst til høyre. Mer informasjon om medlemslukket innhold.

Vis filtrering

17 resultater

Type artikkel
Velg område
17 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Økning i forbrukslån

  Fra februar til mars økte forbrukslån med 900 millioner kroner. Sammenlignet med samme perioden i fjor er økningen på 1,3 milliarder. Det viser ferske tall fra Norsk Gjeldsinformasjon. – Økningen i forbrukslån knytter seg sannsynligvis til både refinansiering av kredittkortgjeld og økt forbruk, sier Svein Ove Karstensen, daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon.

 2. Den norske tilliten bygger på inkasso

  Hvorfor har vi høy grad av tillit i Norge? Hvorfor kan avtaler inngås smidig og med betaling etter levering? Fordi vi alle stoler på at alle gjør opp for seg fordi vi har effektive løsninger når betaling uteblir. Det er dette inkassobransjen bidrar med. Den norske tilliten hviler med andre ord på inkasso.

 3. Kredittkortgjelden fortsetter å øke

  Den totale forbruksgjelden har vært relativt stabil siste tolv måneder og ligger på ca. 150 mrd kroner. Kredittkortgjelden økte med 0,3 mrd kroner siste måned. Rentebærende kredittkortgjeld økte med 0,2 mrd kroner og fortsetter den stigende trenden fra tidligere måneder. Se hele statistikken hos Norsk Gjeldsinformasjon.

 4. Forbrukslån økte med 0,4 mrd. siste måned

  Bruk av nedbetalingslån økte med 0,4 mrd siste måned. Kredittkortgjeld som ikke ble betalt ved forfall økte med 400 mill og har nå økt med 700 mill de siste to måneder. – Vi håper at økte renter og priser ikke medfører en uønsket vekst i forbruksgjelden framover, sier Svein Ove Karstensen i Norsk Gjeldsinformasjon. Se statistikken på norskgjeld.no.