Nyheter

Har du husket å logge inn? Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Medlemsnyheter/medlemsinformasjon er kun synlig for innloggede medlemmer

Mer informasjon om medlemslukket innhold

Vis filtrering

17 resultater

Type artikkel
Velg område
17 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Folket som var ferdigkjøpt i 2008

  Denne uken la Finans Norge frem Forventningsbarometeret for 1. kvartal 2023. Det viser fortsatt husholdninger preget av høy inflasjon, høye strømpriser og en rente som begynner å bite. Vi rapporterer all time low på økonomiske forventninger. Men barometeret forteller også en meget interessant historie om hvordan våre økonomiske prioriteringer har endret seg over tid.

 2. Bunnpunktet passert i nordmenns økonomiske fremtidstro?

  Årets første måling av Forventningsbarometeret viser fortsatt historisk lav økonomisk fremtidstro blant forbrukerne. Men vi ser en utflating fra forrige kvartal. – De underliggende indikatorene viser imidlertid at det er færre som nå er pessimistiske med tanke på både landets og egen økonomi fremover enn ved forrige måling, sier adm. direktør Idar Kreutzer i Finans Norge.

 3. Forbrukerne skalker lukene og forbereder seg på usikre tider

  Aldri tidligere har vi målt lavere økonomisk fremtidstro i Forventningsbarometerets historie, som går tilbake til 1992. Høy generell prisstigning, antatt høye strømpriser gjennom vinteren og stigende renter har bidratt til økt usikkerhet og gjør at forbrukerne planlegger å kutte forbruk og spare mer for å håndtere økonomisk uvær. Nå skalker vi lukene.

 4. Nordmenns økonomiske fremtidsforventninger har aldri vært så lave

  Forventningsbarometeret for 3. kvartal viser at nordmenns forventninger til økonomisk utvikling faller til et rekordlavt nivå. Siden starten i 1992 har barometeret aldri tidligere målt en mer negativ holdning hos norske forbrukere. – Norske husholdninger har blitt utsatt for svært høy prisvekst, kommenterer Idar Kreutzer i Finans Norge.