Nyhetsarkiv

Har du husket å logge inn? Medlemsinformasjon og lukkede fagartikler på denne siden er kun synlig for innloggede medlemmer

Logg inn eller opprett ny bruker ved å bruke "Logg-inn" knappen øverst til høyre. Mer informasjon om medlemslukket innhold.

Vis filtrering

201 resultater

Type artikkel
Velg område
201 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Risikovekting av eiendomslån

  Finans Norge har i dag avgitt høringssvar til Finansdepartementet om bankenes risikovekting av bolig- og næringseiendomslån. Finans Norge mener det bør gjøres regelverksendringer som bidrar til likere konkurransevilkår i det norske bankmarkedet og forsterker sammenhengen mellom faktisk risiko og kapitalkrav.

 2. Konkurransen i bankmarkedet fungerer

  Det synes som om en del tolker den økte renten som et tegn på at det ikke er konkurranse i bankmarkedet, men en analyse publisert av Norges Bank konkluderer med at det ikke er noen indikasjoner på at norske banker tjener for mye penger. Les innlegget til Kari Olrud Moen, administrerende direktør i Finans Norge i Dagens Næringsliv.

 3. Robust finansiell infrastruktur

  Den norske finansielle infrastrukturen får gode skussmål i Finanstilsynets siste «Risiko og sårbarhetsanalyse 2023». Det var ingen hendelser med konsekvenser for finansiell stabilitet, foretakenes driftsstabilitet var tilfredsstillende og tilgjengeligheten til betalingstjenester og øvrige kunderettede tjenester var bedre enn tidligere år, er noen av de viktige konklusjonene.

 4. Kundene er fornøyd med rådgivningen

  Årets resultater fra FinAuts Forbruker- og finanstrender viser at 96 prosent av kundene er fornøyd, svært fornøyd eller usedvanlig fornøyd med rådgivningen. Resultatet er svært stabilt, - like høyt år etter år, og scoren er høy for alle produktene. Undersøkelsen viser også at mange forbrukere har høyere tillit til råd fra en autorisert robotrådgiver, enn fra en som ikke er autorisert. Les mer hos FinAut.

 5. Pilar 2-krav – evaluering og nye regler

  Finans Norge har i dag avgitt høringssvar til Finansdepartementet om Finanstilsynets evaluering av rammeverket for bankindividuelle kapitalkrav – pilar 2-tillegg – samt forslag til norsk gjennomføring av enkelte EU-regler tilknyttet pilar 2. I uttalelsen omtales blant annet vurderinger av norsk tilsynspraksis i lys av EU-regelverket, arbeidsdelingen mellom generelle pilar 1-kapitalkrav og pilar 2-krav samt rettslige rammer for pilar 2-prosessen.

 6. Hurra, bankene tjener penger!

  I en kronikk på NRKs Ytring hamrer direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerråd løs på både inkassoselskaper og banker. Bankene tjener for mye penger og inkassosalærene i Norge er 1000 prosent høyere i Norge enn i Finland, skriver Forbrukerrådet. Er det sant? Les Tom Staavis motsvar på Ytring.