Nyheter

Har du husket å logge inn? Medlemsinformasjon og lukkede fagartikler på denne siden er kun synlig for innloggede medlemmer

Logg inn eller opprett ny bruker ved å bruke "Logg-inn" knappen øverst til høyre. Mer informasjon om medlemslukket innhold.

Vis filtrering

5 resultater

Type artikkel
Velg område
5 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Ny veileder om reglene for innleie av arbeidskraft

  Arbeids- og inkluderingsdepartementet lanserte fredag 30. juni en veileder om de nye reglene for innleie av arbeidskraft, som trådte i kraft 1. april i år. Veilederen gir en god oversikt over reglene om innleie og entreprise, og gir samtidig uttrykk for departementets forståelse av ulike sider av regelverket.

 2. Lovforslag om kjønnsbalanse i styrer: Finansnæringen er i rute

  Regjeringen, ved Nærings- og fiskeridepartementet, kom 20. juni med forslag om at mellomstore og store selskaper skal ha minst 40 prosent kjønnsbalanse i styret. Lovforslaget er utarbeidet i nært samarbeid med NHO og LO. Finans Norge har gitt finansnæringens innspill via NHO og kan melde at de fleste av våre medlemmer allerede innfrir kravene.

 3. Nytt lovforslag styrker arbeidstakernes vern

  Presisering av arbeidstakerbegrepet, en utvidelse av arbeidsgivers plikter i konsern og en generell rett til fast ansettelse etter midlertidig ansettelse i tre år, var endringsforslag til arbeidsmiljøloven som regjeringen kom med 18. november. Mye tyder på at forslagene blir vedtatt og at de deretter vil tre i kraft neste år. Her får du en gjennomgang av forslagene.

 4. Foreslår unntak fra de skjerpede innleiereglene

  Arbeids- og inkluderingsdepartementet foreslår nå unntak fra de skjerpede innleiereglene. Unntaket vil avdempe noen av konsekvensene innstrammingen får for bedriftene og gjelder for innleie av arbeidstakere med spesialkompetanse som utfører rådgivning- og konsulenttjenester.