Nyheter

Har du husket å logge inn? Du er innlogget dersom ditt navn vises øverst til høyre på våre nettsider. Medlemsnyheter/medlemsinformasjon er kun synlig for innloggede medlemmer

Mer informasjon om medlemslukket innhold

Vis filtrering

129 resultater

Type artikkel
Velg område
129 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Tariffoppgjøret i finans starter 22. april

  Tariffoppgjøret i finans denne våren er et hovedoppgjør, hvor det forhandles om lønn og sentralavtalens innhold. Forhandlingene gjennomføres mandag 22. april og tirsdag 23. april. På disse to dagene må partene bli enige, ellers går oppgjøret til mekling. Finans Norges forhandlingsutvalg ser frem til gode og konstruktive forhandlinger.

 2. Klar for krevende oppgjør

  Mandag 22. april starter forhandlingene i årets hovedoppgjør i finans. Da møter Finans Norge både Finansforbundet og LO for å forhandle lønn og sentralavtalens innhold. – Frontfaget er som alltid førende for våre egne forhandlinger, sier Finans Norges arbeidslivsdirektør Therese Høyer Grimstad.

 3. Moderat lønnsvekst i finans

  TBUs foreløpige tall for lønnsvekst for 2023 viste at årslønnsveksten for lønnstakere under ett er beregnet til 5,3 prosent. Industrien endte samlet på 4,8 prosent mens for bank og forsikring har TBU beregnet årslønnsveksten til 4,4 prosent. – At tallene for finansnæringen viser en lavere lønnsvekst enn industrien bidrar til at næringens forsprang over tid kan avta noe, sier Finans Norges arbeidslivsdirektør Therese Høyer Grimstad.

 4. Dom fra Høyesterett: E-post fra tillitsvalgt var et varsel

  Er en e-post fra en tillitsvalgt til HR-direktøren i selskapet et varsel etter arbeidsmiljøloven? Høyesteretts flertall konkluderte 21. desember 2023 med at e-posten var å anse som et varsel. Dommen viser at arbeidsgivere må være ekstra påpasselige med hvordan forholdet behandles når tillitsvalgte fremsetter kritikk.