Open Finance
I juni 2023 kommer EU-kommisjonens lovforslag om "Open Finance", som også vil være aktuelt for Norge. Hva er det og hvordan vil det påvirke norsk finansnæring?
Har du husket å logge inn? Medlemsinformasjon og lukkede fagartikler på denne siden er kun synlig for innloggede medlemmer.
Logg inn eller opprett ny bruker ved å bruke "Logg-inn" knappen øverst til høyre. Mer informasjon om medlemslukket innhold.
50 resultater
I juni 2023 kommer EU-kommisjonens lovforslag om "Open Finance", som også vil være aktuelt for Norge. Hva er det og hvordan vil det påvirke norsk finansnæring?
I januar 2025 trer EUs forordning DORA i kraft i EU. Forordningen definerer og harmoniserer detaljerte krav til finansinstitusjoners håndtering og vurdering av IKT-risiko. Forordningen har som mål å styrke næringens operasjonelle digitale motstandskraft.
Beregningene av de nye satsene på lønnsregulativene er klare.
Med egen pensjonskonto vil dine pensjonskapitalbevis fra tidligere arbeidsforhold samles på egen pensjonskonto, med mindre du reserverer deg i Norsk Pensjon mot at pensjonsmidlene dine samles.
Denne siden er en del av fagsiden om Forsikringsformidling (IDD).
Formålet med bransjeavtalen om avkastningsprognoser, er å standardisere de forutsetninger pensjonsinnretningene legger til grunn for sine prognoser for fremtidig avkastning og risiko for produkter med investeringsvalg, samt å stille krav om synliggjøring av investeringsrisiko gjennom en standardisert metodikk.
Punktene er ment å dekke nødvendige steg for kunne verifisere at tjenesten er testet godkjent for et gitt miljø. Punktene er ment å være en minimumsverifikasjon for tjenesten. Det forutsettes at hver enkelt virksomhet selv definerer egne kritiske/virksomhetsspesifikke verdikjeder som må være gjenstand for en godkjent test.
Siden beskriver nødvendige punkter for å koble opp en virksomhet - både de punktene som virksomheten må gjøre og de punktene som FNF må utføre.