Tidsbesparende og effektivt nettkurs i HMS for ledere

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Tidsbesparende og effektivt nettkurs i HMS for ledere

Foto. Datamaskin på pult i moderne kontormiljø.
Kilde: Adobe Stock

I samarbeid med opplæringsleverandøren Spama tilbyr Finans Norge nå nettbasert opplæring i helse, miljø og sikkerhet (HMS). Kurset retter seg mot arbeidsgiver og ledere i medlemsbedriftene.

Kurset kan gjennomføres i løpet av en halv dag og er tilpasset for både PC, mobil og nettbrett. Kurset er spesielt tilpasset forholdene i finansnæringen.

Hvorfor og for hvem? 

  • Virksomhetens øverste leder skal etter arbeidsmiljøloven § 3-5 gjennomgå opplæring i helse, miljø- og sikkerhetsarbeid. Kurset tilfredsstiller lovens krav.
  • Andre ledere har også nytte av kurset. Arbeidsgiver plikter å sørge for at det utføres systematisk HMS-arbeid på alle plan i virksomheten.

  • Ledere som sitter i AMU
    Vi gjør oppmerksom på at kurset ikke er ment for ledere som sitter i bedriftens arbeidsmiljøutvalg (AMU). De må gjennomgå en mer omfattende opplæring i HMS. I virksomheter som er bundet av Hovedavtalen i finans må opplæringen skje innenfor en ramme på 22 timer, jf. Hovedavtalen § 23. I virksomheter som ikke er bundet av Hovedavtalen må opplæringen som utgangspunkt være på minst 40 timer, jf. aml. §§ 7-4, 6-5, og forskrift om organisering, ledelse og medvirkning § 3-19. 

Om kurset

Kurset tilbys av vår samarbeidspartner Spama. Du får et innblikk i ulike problemstillinger knyttet til HMS-arbeid. I nettkurset gjennomgår du tre ulike temaer innen HMS:
  • Arbeidsmiljøfaktorer
  • Arbeidsmiljø og arbeidsrelasjoner
  • Inkluderende arbeidsliv
Kurset er en blanding av praktiske og teoretiske oppgaver. Når kurset er gjennomført mottar du digitalt kursbevis og en hendig oppsummering av stoffet.

Hvordan kjøper jeg tilgang?

Benytt firmapost@spama.no for ytterligere informasjon og tilbud.
Les mer om Spamas opplæringstilbud her.