Bank og forsikring rigger for fremtiden

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Bank og forsikring rigger for fremtiden

Analyser av type og antall stillingsutlysninger i finansnæringen bekrefter at bank, finans og forsikring er en bransje i kraftig omstilling. Dette fremgår av rapporten «Det norske jobbmarkedet» nylig utgitt av finn.no.

Digital.fremtid.fingre.

Antall utlyste stillinger innen bank, finans og forsikring har steget med 17 prosent fra januar – oktober i år, sammenlignet med samme periode i 2016.

Antallet utlyste teknologistillinger innen bank, finans og forsikring har nærmest doblet seg siden 2015, og økt med mer enn 60 prosent siden 2016, til 1625 utlyste stillinger i 2017.   I følge forretningsutvikler Martin Amarloui i FINN jobb viser den store økningen i antall utlyste teknologistillinger at dette er en bransje som rigger for fremtiden.  

Funnene er i tråd med de undersøkelser Finans Norge selv har utført gjennom Kompetansesjekken, en årlig kompetanseundersøkelse der arbeidsgiverne i finansnæringen blir spurt om arbeidskraftsbehovet fremover. Næringen er i kraftig omstilling drevet av rask teknologiutvikling, nye reguleringer og endrede kundebehov.

Digitale løsninger og økt konkurranse, fra bl.a. teknologigiganter, er en del av virkeligheten i finans. Da er det ikke uventet at etterspørselen etter teknologer øker såpass kraftig, sier arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr. Alt tyder på at denne utviklingen fortsetter i 2018. Endringene vi nå ser i finansnæringen viser for øvrig hvilke enorme endringer hele arbeidslivet står overfor fremover. 

Les rapporten  Det norske jobbmarkedet.