Disse møter du

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Disse møter du

Det er mange som skal på scenen under Finansnæringens dag. Her kan du lese mer om hver enkelt.

Bilde av Sharif AdanShafi Adan startet teknologiselskapet Zoopit i 2014 og har fått med både Schibsted og Norgesgruppen som investorer. Som 17 åring startet han undervisningsselskapet Golden Academy som i dag sysselsetter opp mot 100 studenter. Målet var å få flere elever til å bestå videregående skole, gjennom leksehjelp drevet av studenter. Shafi har også erfaring fra flere andre bedrifter og styreverv. Han ble i 2009 kåret til "årets unge leder" og fikk et Fulbright Scholarship

 

 

Bilde av Arvid AndenæsArvid Andenæs er styremedlem i Innovasjon Norge og tidligere styreleder i Sparebankforeningen. Han var adm. direktør i Sparebanken Sogn og Fjordane fra 2001-2016 og har vært styremedlem i Finans Norge i flere år.

 

 

 

Bilde av Stian Barsnes-Simonsen

Stian Barsnes-Simonsen er skuespiller, forfatter, konseptutvikler og programleder. Han hadde sin TV-debut allerede som 13-åring i 1992 i ungdomsprogrammet U. Han har utgitt flere bøker.

 

 

 

Bilde av Rune BjerkeRune Bjerke har vært konsernsjef i DNB siden 2007. Han var tidligere konsernsjef i Hafslund ASA og blant annet administrerende direktør i Scancem International. Har hatt en rekke styreverv i større selskaper. Har også vært finansbyråd i Oslo kommune og politisk rådgiver i Olje€ og energidepartementet. Bjerke er styremedlem i Finans Norge.

 

 

 

Bilde av Sigrid Bonde TusvikSigrid Bonde Tusvik er komiker og forfatter. Hun har vært stand up-komiker siden 2003 og hadde bl.a. stand up show med Lisa Tønne i 2015. Sigrid har jobbet innen TV og radio. Hun er bl.a. kjent for NRK-programmet ”Sigrid søker kjæreste”,  "Torsdag kveld fra Nydalen" og "Rikets Røst" på TV2. Hun er også fast tekstforfatter i ”Hallo i uken” på P2, og har tidligere jobbet i P3 og i Store Studio på NRK1.

 

 

 

Bilde av Didrik Dege DimmenDidrik Dege Dimmen er tidligere BMX proff, og nå medgründer og markedssjef i FlowMotion, en startup fra NTNU som lager en motorisert stabilisator for smarttelefoner. FlowMotion forhåndssolgte nylig produktet sitt for $1,3 M USD på crowdfunding plattformen Kickstarter.com og skal eksapndere internasjonalt i 2018.

 

 

Bilde av Rikke Eckhoff HøvdingRikke Eckhoff Høvding har vært adm. direktør I Norsk Venturekapitalforening siden 2015. Hun kom da fra stillingen som leder for corporate affairs-avdelingen i Argentum Asset Management. Hun har tidligere jobbet som seniorrådgiver i Burson-Marsteller og som redaktør i bransjebladet Nordic Unquote der hun dekket det nordiske markedet for aktive eierfond.

 

 

 

Biilde av Jonas Gahr StøreJonas Gahr Støre er leder i Arbeiderpartiet. Han har tidligere vært utenriksminister (2005-2012) og helse- og omsorgsminister (2012-13). Han har bl.a. tidligere vært ekspedisjonssjef for internasjonale saker ved statsministerens kontor, stabssjef i Verdens helseorganisasjon og generalsekretær i Norges Røde Kors. 

 

 

 

 

Bilde av Odd Arild GrefstadOdd Arild Grefstad, konsernsjef Storebrand og styreleder Finans Norge. Grefstad har arbeidet i Storebrand siden 1994 og vært medlem av konsernledelsen siden 2002. Grefstad var finansdirektør fra 2002 til 2011, og administrerende direktør i Storebrand Livsforsikring AS fra 2011 til han ble konstituert som konsernsjef 1. juni 2012.

 

 

Bilde av Hal HarveyHal Harvey is the CEO of Energy Innovation, a San Francisco-based energy and environmental policy firm. Hal has served on energy panels appointed by Presidents Bush (41) and Clinton. He is President of the Board of Directors of the New-Land Foundation, Chairman of the Board of MB Financial Corporation, and Vice Chairman of the Scientific Advisory Board for Mercator Climate Center. He is also a Senior Fellow for Energy and the Environment at the Paulson Institute, and in 2016 was awarded the Heinz Award for the Environment. Previously, Hal was the founder and CEO of ClimateWorks Foundation. From 2002-2008, he served as Environment Program Director at the William and Flora Hewlett Foundation. From 1991-2002, Hal served as founder and President of the Energy Foundation.

 

Bilde av Catharina HellerudCatharina Hellerud har vært konserndirektør  for Analyse, Produkt og Pris i Gjensidige siden 2016. Hun begynte i Gjensidige i 2007 som IR-direktør. Hun har tidligere blant annet vært ansatt ved Oslo Børs og arbeidet som revisor i Ernst & Young. Hellerud er statsautorisert revisor fra NHH og siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Hellerud er styremedlem i Oslo Børs.

 

 

Bilde av Siv JensenSiv Jensen har vært finansminister siden oktober 2013. Hun er leder i Fremskrittspartiet og har vært det siden 2006. Hun har vært Stortingsrepresentant fra 1997. Hun var leder i Finanskomiteen på Stortinget 2001-2005, medlem i Utenrikskomiteen 2005-2009 og medlem i Utenriks- og forsvarskomiteen fra 2009-2013. 

 

 

Bilde av Cathrine KarlsonCathrine Karlson, CFO i No Isolation, en oppstartsbedrift i sterk vekst. På ett år har No Isolation bygget en bedrift med over 30 ansatte i to land. Karlson sitter med hovedansvaret for både det juridiske og forretningsmessige i arbeidet med daglig virksomhet og internasjonal vekst.

 

 

Bilde av Idar KreutzerIdar Kreutzer er adm. direktør i Finans Norge. Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012. Kreutzer er styreleder i Posten Norge og Flyktninghjelpen. Han er nestleder av bedriftsforsamlingen i Statoil ASA og medlem av bedriftsforsamlingen i Norsk Hydro ASA. Kreutzer var medlem i regjeringens ekspertutvalg om grønn konkurransekraft, og han er medlem av Klima- og miljøministerens klimaråd. I 2013 ble han valgt som medlem i Strategirådet for Statens pensjonsfond utland.

 

 

 

Bilde av Stein Kåre KristiansenStein Kåre Kristiansen. I hele 40 år har Stein Kåre Kristiansen fulgt norsk politikk på nært hold. Han startet i Vårt Land i 1973 og gikk over til VG’s politiske avdeling i 1977. I 1996 meldte Kristiansen overgang til TV2 som han jobbet i fram til 2014. Han var først leder av politisk avdeling, aktualitetsredaktør og etter hvert politisk redaktør. Han har hele tiden fylt rollen som politisk kommentator for kanalen. Kristiansen og Arne Strand har i flere år hatt sitt eget politiske program på TV2-Nyhetskanalen.

Bilde av Marius LorentzenMarius Lorentzen har vært ansatt som finansjournalist i E24 siden 2012. Han er også programleder for den ukentlige økonomipodcasten "Valebrokk & Co.". Lorentzen har også bl.a. erfaring fra TV2.

 

 

Bilde av Christian LøveråsChristian Løverås, er fagspesialist innovasjon, digitalisering og forretningsutvikling i DNB. Han jobber med partnerskap og eksternt samarbeid, og er ansvarlig for DNB NXT Accelerator. Han har har bl.a. vært med på opprette selskapet Norviz som lager digitale og fysiske visualiseringsløsninger for 3D-mapping, VR mv.

 

 

Bilde av Marianne MarthinsenMarianne Marthinsen er finanspolitisk talskvinne for Arbeiderpartiet på Stortinget og første nestleder i Finanskomiteen. Hun har vært Stortings-representant siden 2005. Hun var medlem av Energi og miljøkomiteen fra 2005-2012.

 

 

 

 

 

Bilde av Haddy N'jieHaddy N’jie er en erfaren konferansier og artist. Hun har i utgangspunktet bakgrunn som journalist, både som skribent og reporter, men er for de fleste i dag kjent gjennom flere av landets aller største TV-produksjoner. Hun har ledet den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest i 2010. Flere år har hun ledet Idrettsgallaen og TV-aksjonen,  Hun har gitt ut hele tre album som soloartist, satt opp to helaftens show med artistkollektivet Queendom og turnert med Rikskonsertene.

 

 

 

Bilde av Ine OftedahlIne Oftedahl er konserntrainee i DNB. Hun er styremedlem i nettverket Ung i Finans som er et nettverk og en arena for personer som er under 35 år og jobber i finansnæringen i Norge. Ine er utdannet ved Norges Handelshøyskole. 

 

 

 

Bilde av Jon Gunnar PedersenJon Gunnar Pedersen er partner i Arctic Securities i New York. Han var statssekretær i Finansdepartementet 2013-2015. Han har erfaring fra Orkla Finans (1994-2002), rådgiver i eierskapssaker for staten 2002-2007, rådgiver for Høyre (1990-94) og politisk rådgiver for statsråd Kristin Clemet.

 

 

 

 

 

Bilde av Arash SaidiArash Saidi, er gründer Convertelligence som vant fram i konkurransen om å bli med på DNB NXT Accelarator februar 2017. Convertelligence gjør det enkelt for kunder å kommunisere med selskaper. Selskapet jobber med språkteknologi og forenkler maskiners evne til å forstå språk i kontekst. Målet er å gjøre det enkelt for selskaper å tilby sine kunder kvalitetssikret kundesupport døgnet rundt gjennom automatisering. Maskinlæring og kunstig intelligens brukes i modellene. Convertelligence har et tett samarbeid med Språkteknologigruppen ved Institutt for informatikk ved UiO.

 

Bilde av Petter SchjervenPetter Schjerven han vært involvert i flere TV- og radiosatsninger som NRK-suksessene Eva og Adam, Tingenes Tilstand og ikke minst Typisk Norsk. Denne våren kan du se tredje sesong med Petter Schjerven og Typisk Deg på TVNorge.  Han har lang erfaring som konferansier og foredragsholder om språk og kommunikasjon.  

 

 

Bilde av Hanne SkartveitHanne Skartveit har vært politisk redaktør i VG siden 2009. Skartveit har jobbet i VG siden 1991. Hun har bl.a. vært politisk reporter og leder for leder- og kommentaravdelingen. Hun har også bl.a. erfaring fra Arbeiderbladet. Hun er utdannet jurist, og har en mastergrad i internasjonal politikk fra SAIS, Johns Hopkins University, Washington, D.C.

 

 

 

Bilde av Erna SolbergErna Solberg har vært statsminister siden 2013. Solberg har vært Høyres leder siden 2004. Hun var kommunal- og regionalminister 2001-2005.Solberg har vært stortingsrepresentant siden 1989. Hun har tidligere bl.a. vært parlamentarisk leder for Høyre, medlem av helse- og omsorgskomiteen, den utvidede utenriks- og forsvarskomitè, finanskomiteen og kommunalkomiteen.

 

 

Bilde av Iselin TenfjordIselin Tenfjord arbeider med obligasjoner i Pareto Securities. Hun er styreleder i nettverket Ung i Finans som er et nettverk og en arena for personer som er under 35 år og jobber i finansnæringen i Norge. Hun er utdannet ved Norges Handelshøyskole.

 

 

 

Bilde av Morten ThorsrudMorten Thorsrud, konserndirektør i If, der han leder forretningsområdet Privat. Thorsrud er Group Executive Vice President i If og medlem av Sampo Group Executive Committee. Han er tidligere leder forretningsområdet Industri i If og har bl.a. arbeidet for McKinsey. Thorsrud er leder i Finans Norges bransjestyre risiko og skade.

 

 

 

Bilde av Hege Toft KarlsenHege Toft Karlsen er konsernsjef i Eika Gruppen. Hun tiltrådte stillingen i 2012 etter å ha vært konserndirektør med ansvar for området salg- og service siden 2011. Toft Karlsen har erfaring fra ulike lederstillinger i Gjensidige Forsikring ASA, sist som konserndirektør for Privat Norge. Toft Karlsen er styreleder i Eika Forsikring AS og styremedlem i Finans Norge. 

 

Bilde av Per ValebrokkPer Valebrokk er ansvarlig redaktør og administrerende direktør for E24 og Dine Penger. Han er også programleder for den ukentlige økonomipodcasten "Valebrokk & Co." Valebrokk var journalist i TDN Finans (1997-1999) og VGs samfunnsvadeling (1999-2006), inntil han som nyhetssjef var med på å grunnlegge E24 i april 2006. Fra januar 2007 til februar 2008 var han ansvarlig redaktør i Varden.

 

Bilde av Casper von KoskullCasper von Koskull became President and Group Chief Executive Officer (CEO) of Nordea Bank AB (publ) in 2015. Casper has been a member of Nordea’s Group Executive Management team since 2010 when he was appointed Head of Wholesale Banking.  Previous key positions: Head of Wholesale Banking, Nordea (2010-2015), Managing Director and Partner of Goldman Sachs International in London, Head of Nordic Investment Banking (1998-2010), Managing Director, Nordic Investment Banking, UBS London (1994-1998).

 

Bilde av Carl-Nicolai WessmannCarl-Nicolai Wessmann: medgründer og CEO i Spiff. Spiff utvikler en spareapp som lar brukerne sette seg mål med sparing og dele dem med andre. Wessmann har tidligere arbeidet i Schibsted med media- og internettstrategi og internasjonalt mediearbeid. Han har videre arbeidet med corporate finance i Handelsbanken Capial Markets. Han har utdannelse fra Harvard Business School og Handelshøyskolen BI.

 

Tilbake til programmet