Foredragsholdere

Gå til hovedinnhold
juni

Kunstig intelligens i finansnæringen – Hva er det og hvordan brukes det?

Tid: 1. juni fra kl. 10.00 til 16.00
Sted: Oslo, Bergen og Trondheim samt digitalt
Deltakeravgift: Fysisk billett Oslo: 2900 kr. Digital billett: 2200 kr.
                        Hybrid billett Bergen eller Trondheim: 1900 kr.

Konferansen er nå vel over for denne gang, tusen takk til alle som bidro til et bra program og til alle dere som deltok på forskjellige lokasjoner samt digitalt!

Kunstig intelligens i finansnæringen – Hva er det og hvordan brukes det?

Foredragsholdere

Idar Kreutzer. Foto.
Foto: Idar Kreutzer

Idar Kreutzer

Adm. dir. Finans Norge

Idar Kreutzer er adm. direktør i Finans Norge. Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012. Kreutzer har hatt en rekke ulike styreverv, og er i dag styreleder i Aschehoug Forlag, styremedlem ved Universitetet i Oslo, og medlem i Norges Handelshøyskoles Advisory Board. Kreutzer er medlem av klima- og miljøministerens klimaråd.  I oktober 2018 overleverte Kreutzer sin rapport om tilgangen til risikokapital i Norden, på oppdrag fra Nordisk Ministerråd, og i juni 2018 overleverte han finansnæringens veikart for grønn konkurransekraft til Klima- og miljøministeren. I juni 2015 til oktober 2016 var han medlem i regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft. I 2013 ble han valgt som medlem i Strategirådet for Statens pensjonsfond utland. Fra 2001 til 2012 var han rådsmedlem i WBCSD, og var Co-Chair for prosjektet Vision 2050. Kreutzer er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

Foto: Laetitia Cailleteau

Laetitia Cailleteau

Managing Director, Accenture

Laetitia Cailleteau er Managing Director hos Accenture og global ekspert på AI og representant fra EU sin arbeidsgruppe på trustworthy AI. Laetitia har jobbet med AI- kunstlig intelligens i over 20 år. Hun er utdannet ved INSA Lyon - Institut National des Sciences Appliquées de Lyon, Carnegie Mellom University og Harvard Business School.

Foto: Morten Dalsmo

Morten Dalsmo

Konserndirektør Sintef

Morten Dalsmo er konserndirektør i SINTEF og leder for SINTEF Digital.  Dalsmo har i over 20 år jobbet med FoU, leveranser og salg av avanserte automasjons- og IT-løsninger. Han kom til SINTEF i 2016 fra en stilling som direktør i IBM, der han først hadde globalt ansvar for utvikling av løsningsporteføljen mot olje og gass, og deretter ansvar for en strategisk kunde innenfor det samme segmentet.

Før han kom til IBM jobbet Dalsmo 16 år i ABB.  Dalsmo ledet styringsgruppen for Digital21 som ble oppnevnt av Nærings- og fiskeridepartementet i 2017. Digital21 har utarbeidet en strategi for å gi norsk næringsliv et digitaliseringsløft (digital21.no).

Dalsmo sitter i styret til DigitalNorway – Toppindustrisenteret AS og Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk ved NTNU. Han er også medlem av «Digitaliseringsstyret for høyere utdanning og forskning». Morten Dalsmo er doktor ingeniør innenfor teknisk kybernetikk fra NTNU i 1997 og sivilingeniør innenfor samme fagområdet fra NTH i 1992.

Foto: Morten Dahlen

Morten Dæhlen

Senterleder dScience, UIO

Morten Dæhlen er senterleder for dScience – senter for data- og beregningsvitenskap, og sitter også som styreleder ved Akershus universitetssykehus (AHUS) og i Swedish eScience Research Centre (SeRC). Dæhlens faglige bakgrunn er innen beregningsvitenskap med vekt på numerisk analyse, geometrisk modellering og maskinlæring, og han har undervist i ulike kurs, hovedsakelig innen matematikk (numeriske metoder og signalbehandling) og informatikk (programmering, digital representasjon og datastrukturer). Morten har vært dekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet i perioden januar 2013 til desember 2020 og instituttleder ved Institutt for informatikk i perioden januar 2005 til desember 2012. Før det hadde ha lederjobber i SINTEF, Norges forskningsråd og Simula Research Laboratory AS.

oto: Mala Wang-Naveen

Mala Wang-Naveen

Kommunikasjonssjef, SINTEF Digital.

Mala Wang-Naveen er kommunikasjonssjef i SINTEF Digital. Fra 2000 til 2016 jobbet Wang-Naveen som journalist og kommentator i Aftenposten. Hun har gitt ut en rekke bøker, og i år er hun også aktuell som redaktør for antologien Norsk nok. Wang-Naveen har en master i litteraturvitenskap og har et mellomfag i medier og kommunikasjon.  

Foto: Marit Bø Bornstein

Marit Bø Bornstein

CEO, Invidem AB

Marit Bø Bornstein CEO at Invidem since March 2020. Born and raised in Norway. Studied Industrial Engineering and Management in Linköping Sweden. She has had several leading positions in both business and IT, for large and midsized organizations mainly in the financial industry. She also has broad and long experience as a consultant in many small to midsize consultancy companies.

Marit is now providing her knowledge and experience to build up Invidem.

Invidem is the result of a unique Nordic joint initiative from the six leading banks- Danske Bank, DNB, Handelsbanken, Nordea, SEB, and Swedbank.

Invidem supports financial institutions in their journey in preventing financial crime. Together with its six founding banks, Invidem has created a common standard for non-competitive KYC information in the Nordics.

Foto: Lars O. Dahl

Lars O. Dahl

Global Head of Risk Analytics, NBIM

Lars Dahl is the Global Head of Risk Analytics in NBIM. He has a master degree in applied mathematics from NTH and a PhD in mathematical finance from NTNU/UiO. Lars has worked in several roles within the financial sector (NBIM and Storebrand) with investment risk, portfolio management and asset liability management.

Foto: Siv Seglem

Siv Seglem

Adm. direktør, FinAut

Siv Seglem er adm. dir. i FinAut. FinAut autoriserer rådgivere i finansnæringen og visjonen er at kundene i Norge skal få Trygg rådgivning, enten rådgiveren er et menneske eller en robot. Siv har ledet FinAut fra etableringen i 2009 og har et glødende engasjement for kompetanse i fag, etikk og kommunikasjon. Hun er diplomøkonom og har en master fra BI innenfor ledelse, consulting, innovasjon og forretningsutvikling. Siv har nesten 20 års erfaring som rådgiver og leder i Nordea, i tillegg til ti års erfaring med kompetanseutvikling og e-læring for finansnæringen.

Foto: Fredrik Svendsen

Fredrik Svendsen

Seksjonsleder, DNB Greenhouse

Fredrik Svendsen er seksjonsleder (SVP) for DNB Greenhouse, DNB sitt interne talentprogram for videreutvikling av tech-talenter innenfor software engineering, cyber security og arkitektur. Han har bl.a. seks års erfaring fra finansbransjen med fokus på teknologi og sluttbrukere, som funksjonell arkitekt og produkteier for verdikjedene ved usikret kreditt og nettbank.

Foto: Egil Øvrelid

Egil Øvrelid

Førsteamanuensis i Digital Innovasjon, UiO

Egil Øvrelid er førsteamanuensis på Institutt for Informatikk, Universitetet i Oslo. Egil har en Ph.D i digitalisering, og en master i Informatikk fra UIO. Han har tidligere jobbet som bl.a. systemutvikler, teamleder og prosjektleder i IT-bransjen.

Foto: Roy-Andre Lyngbø

Roy -Andre Sørheim Lyngbø

Seksjonsleder hos Fremtind

Roy-André Sørheim Lyngbø er leder for oppgjørsjuridisk seksjon i Fremtind Forsikring, som har ansvaret for svindelbekjempelse, antihvitvasking, ansvarsproduktene, regress og klagehåndtering. Han har særlig fokus på å kontinuerlig ta i bruk ny teknologi og kunnskap for å utvikle løsninger som ivaretar morgendagens krav til kundeopplevelse, lønnsomhet og samfunnsansvar.

Roy-André er utdannet jurist fra Universitet i Oslo. Tidligere har Roy-André jobbet som utredningsleder i Fremtind, i tillegg til å ha vært kategoriansvarlig (strategisk innkjøp) og advokatfullmektig i SpareBank 1.

Foto: Magnus Selven

Magnus Selven

Leder for Investeringsrådgivning i Sbanken

Magnus Selven er leder for Investeringsrådgivning i Sbanken, med medfølgende konsesjonsansvar. Sbanken har gjennom de senere årene vokst kraftig innenfor sparing og plassering, og lansert både Norges første autoriserte sparerobot og nye løsninger for å gjøre sparing mer tilgjengelig for kundene – på tvers av aktivaklasser og produkter.

Magnus har 16 års fartstid fra bank, og har vært med på å bygge Sbankens strategi innen sparing og plassering for privatpersoner. Han har overordnet ansvar for Sbankens, og kanskje Norges, mest effektive investeringsrådgiver; Spareroboten. 

Erlend Willand-Evensen. Foto.

Erlend Willand-Evensen

SVP, Nordic Head of Analysis, Gjensidige Forsikring

Erlend Willand-Evensen er samfunnsøkonom og leder prisområdet i Gjensidige. Han har 18 års erfaring fra produkt-, pris- og UW-roller i nordisk forsikring.

Foto: Anette Gjerde

Anette Gjerde

Management Consultant, Accenture

Anette Gjerde Andersen er Management Consultant hos Accenture innen Strategy & Consulting og finans. Hun har jobbet med prosjektledelse, anti-hvitvasking og strategi innen bank. Anette har en master i forretningsutvikling fra NTNUs Entreprenørskole og en master i informasjonssystemer & digital innovasjon fra London School of Economics & Political Science.

Foto: Ivan Belik

Ivan Belik

Associate Professor hos NHH

Ivan Belik is an Associate Professor at the Norwegian School of Economics (NHH) and a Fulbright Alumnus (2009-2011, USA). He did his MSc in Computer Science at the Southern Illinois University (IL, USA), partial studies at the University of New Mexico (Albuquerque, USA), and Ph.D. in Management Science at NHH. In addition, Ivan was a visiting researcher at the Ivey Business School (Western University, Canada).

Ivan's present interests and professional practice lie primarily in business analytics and complex network analysis with a special interest in interdisciplinary approaches and their real-life business applications. As a computer scientist, data analyst, and economist by training, Ivan focuses on solving business problems through applied analytics.  Ivan also has a consulting practice besides his academic activities and has conducted projects in taxation, public health, and production planning.

Foto: Kjersti Aas

Kjersti Aas

Forskningssjef på Norsk Regnesentral

Kjersti Aas er forskningssjef på Norsk Regnesentral (NR), der hun har ansvaret for NRs aktiviteter innenfor finans og forsikring. Kjersti er sivilingeniør i Industriell Matematikk fra NTH og har en dr.grad i "Statististiske metoder for finansiell risikostyring" fra samme sted.  Hun har vært prosjektleder for mer enn 150 kundeprosjekter i grensesnittet mellom statistikk/maskinlæring og finans/forsikring.  Kjersti har også publisert endel vitenskapelige artikler, hvorav den ene etter sigende er den mest siterte artikkelen i tidsskriftet Insurance: Mathematics and Economics. Ved siden av stillingen på NR har Kjersti for tiden styreverv i Trondheim Kommunale Pensjonskasse og hun er professor II i Data Science på NTNU. Tidligere har hun hatt styreverv i MP Pensjon og hun har også hatt en professor II-stilling ved Matematisk Institutt på UiB.

Foto: Eirik Sjåholm Knudsen

Eirik Sjåholm Knudsen

Associate Professor hos NHH

Eirik Sjåholm Knudsen is Associate Professor in Strategy at the Department of Strategy and Management, and Program Director at NHH Executive. Knudsen’s research focuses on strategic analysis, innovation, and competitive dynamics, with particular emphasis on how environmental changes like economic and financial shocks affect firms’ behavior and performance. He also teaches courses on these subjects on bachelor, master, and executive level at NHH.

Foto: Erlend Nævdal

Erlend Nævdal

Direktør forretningsutvikling i Webstep

Erlend Nævdal er utdannet sivilingeniør industriell økonomi fra NTNU i Trondheim og har tyve års erfaring i grensesnittet mellom forretning og teknologi. Han har jobbet som konsulent, rådgiver og leder for en rekke selskaper i Stockholm, London og Bergen og har de siste årene hatt et spesielt fokus på nye forretningsområder for konsulent-, og teknologiselskapet Webstep. 

Erlend vil ha rollen som ordstyrer i Bergen under konferansen.

Foto: Tom Staavi

Tom Staavi

Informasjonsdirektør Finans Norge

Tom Staavi er informasjonsdirektør i Finans Norge. Staavi var sentral i utgivelsen av Dine Penger fra 1991 til 2013, og blant annet ansvarlig redaktør i magasinet i mange år. Fra 2013-2015 var han økonomikommentator i VG. Staavi er utdannet diplomøkonom fra BI. 

Tom vil være ordstyrer på konferansen i Oslo.

Foto: Knut Eilif Halgunset

Knut Eilif Halgunset

Leder i SpareBank 1 SMN

Knut Eilif Halgunset er leder for Transformasjon og Strategiske partnere i konsernet SpareBank 1 SMN. Fokuset er avansert utnyttelse av teknologi i store og små selskaper. Lang erfaring fra telecom, konsulentbransje og Bank & Finans. Er også en av idehaverne bak spleis.no og jobber tett med flere av Norges fremste starups/scaleups innenfor AI/Bærekraft/AML/DLT samt tett med miljøet på NTNU gjennom blant annet NorwAI.

Knut Eilif vil ha rollen som ordstyrer i Trondheim.

Kontaktpersoner

 • Hanne Berntsen

  For spørsmål om påmelding

  23 28 42 17

  Send e-post

 • Lillemor Katarina Döbel Bakke

  direktør event & kurs

  23 28 42 64

  Send e-post

Finans Norge arrangementer

Se alle arrangementer