Webinar: Fungerer gjeldsregistrene?

Gå til hovedinnhold

Webinar: Fungerer gjeldsregistrene?

Person sittende på gulvet med regninger, kalkulator og mange betalingskort.Foto.
Foto: F/AdobeStock

Vi inviterer våre medlemmer til en spennende og interessant gjennomgang av SIFOs evaluering av gjeldsregistrene. I webinaret møter du SIFO- forsker Christian Poppe som vil presentere de viktigste funnene i rapporten «Virker gjeldsregistrene? Bankenes erfaringer med og holdninger til gjeldsinformasjonsforetak».

Webinar: Fungerer gjeldsregistrene?

Tid
30. september 2021, 12:00 - 13:00
Sted
Digitalt
Påmelding

Meld deg på her!

Webinaret skjer digitalt på Teams. Du mottar en lenke til sendingen dagen før. 

Påmeldingsfrist: Onsdag 29.september

Pris: 200 kroner i administrasjonsgebyr. Påmelding er bindende.

SIFO-rapporten er et viktig innspill til regjeringens evaluering av gjeldsinformasjonsloven. Bakgrunnen for rapporten er Stortinget bestilling til regjeringen om å evaluere ordningen med gjeldsinformasjonsloven senest to år etter at gjeldsregistrene har virket. Våren 2021 ga Barne- og familiedepartementet SIFO (Forbruksforskningsinstituttet ved Oslo Met) i oppdrag å bidra med grunnlagsdata til den forestående evalueringen, som har resultert i rapporten «Virker gjeldsregistrene? Bankenes erfaringer med og holdninger til gjeldsinformasjonsforetak». I forbindelse med overnevnt evaluering avga også Finans Norge 10.05.21 innspill til departementet om at gjeldsregisterordningen bør utvides, slik at gjeldsregistrene omfatter all gjeld, også lån til forbruker formidlet via folkefinansieringsplattformer. Dette er en prioritert sak hos oss, og som vi har arbeidet, og kommer til å arbeide, mye med.

Gjeldsinformasjonsloven har hatt til hensikt å forebygge gjeldsproblemer i private husholdninger ved å bidra til bedre kredittvurderinger hos finansforetak. Finans Norge har invitert SIFO- forsker Christian Poppe til å presentere funnene i rapporten. I denne webinarsesjonen er det avsatt til gjennomgang, samt til spørsmål og kommentarer til rapporten.

Vi lover en spennende og interessant gjennomgang av evalueringsrapporten om gjeldsregistrene.

Velkommen!

Christian Poppes presentasjon:

Virker gjeldsregisteret - presentasjon.pdf

Valentina Beqiri

Valentina Beqiri

juridisk seniorrådgiver

984 88 152 v.beq@finansnorge.no