Kommunikasjonsseminaret 2020 (digitalt)

Gå til hovedinnhold

Kommunikasjonsseminaret 2020 (digitalt)

Det krever mye å henge med i hva som skjer rundt oss om dagen. Hvordan påvirker kommunikasjon, bruk av sosiale medier, retorikk og etikk valgene vi gjør? Presidentvalg i USA, hjemmekontor under korona-pandemien, og snart egen pensjonskonto. Hva skjer med oss og rundt oss? Velkommen til Finans Norges kommunikasjonsseminar som i år sendes digitalt 13. november.

Kommunikasjonsseminaret 2020
Tove Bjørgaas, Eirik Bergesen, Espen Teigen og Helge Leiro Baastad kommer for å snakke om makt, språk og korona. Kommer du?

Kommunikasjonsseminaret 2020 (digitalt)

Tid
13. november 2020, 09:00 - 12:00
Sted
Digitalt arrangement
Påmelding

Meld deg på her!

Deltakeravgift: 790 kr

Kommunikasjonsseminaret er nå vel over, takk til alle som bidro og til dere som deltok!

 

Makt, språk og korona

Joe Biden blir ny president i USA. Valget i USA, med retorikken, polariseringen og påvirkningen det har på demokrati og dialog, påvirker også den norske virkeligheten. Politisk kommunikasjon og propaganda er blitt en del av hverdagen i sosiale medier, og det er vanskelig å vite hva som er sant eller ikke av det som skrives. Vi nærmer oss stortingsvalg her hjemme, og vi spør hva som er hemmeligheten bak en valgseier.

Vi har vært så heldige å få trekløveret Tove Bjørgaas, journalist og utenriksmedarbeider i NRK, Eirik Bergesen, politisk kommentator i TV2 Nyhetskanalen, leder av satireshowet All Makt og skribent for Opplysningskontoret.org. og Espen Teigen, journalist i Nettavisen og tidligere politisk rådgiver for Sylvi Listhaug (Frp) til å dele sine tanker om dette med oss.

Koronasituasjonen har også gitt topplederne i medlemsbedriftene til Finans Norge en ny hverdag. Helge Leiro Baastad, konsernsjef i Gjensidige, vil ha en samtale med Tonje Westby, kommunikasjonssjef i Finans Norge, om topplederkommunikasjon og hvordan han måtte tenke helt nytt da de ansatte i selskapet måtte ta hjemmekontoret i bruk i mars.

Etiske dilemmaer er en del av arbeidshverdagen vår, og når rett står mot rett, er det ikke opplagt hva som bør gjøres. Siv Seglem i FinAut vil presentere Etikkboosten.

Tom Staavi, informasjonsdirektør i Finans Norge, ser nærmere på kommunikasjonsutfordringene rundt innføring av egen pensjonskonto. 

Program

09.00 - 09.05  Velkommen v/Tonje Westby, kommunikasjonssjef, Finans Norge

09.05 - 09.30  Hva skjer med demokratiet i USA nå?  v/Tove Bjørgaas, journalist i NRK. Det er klart at Joe Biden blir ny president, men hva skjer med den politiske diskusjonen?

09.30 - 09.40  Pause

09.40 - 10.00  "Språk er makt" v/Eirik Bergesen, politisk kommentator og satiriker. Valget i USA, med den retorikken, polariseringen og påvirkningen det har på demokrati og dialog, påvirker også den norske virkeligheten. Hvordan snakker vi til eller med hverandre?

10.00 - 10.30  "Hemmeligheten bak en valgseier" v/Espen Teigen, journalist i  Nettavisen og tidligere politisk rådgiver for innvandrings- og integreringsminister og deretter justisminister Sylvi Listhaug (Frp). Vi nærmer oss valgkamp og stortingsvalg i Norge. Bruk av sosiale medier og politisk kommunikasjon er i endring. 

10.30 - 10.40  Pause

10.40 - 11:00  "Topplederkommunikasjon i en ny hverdag" v//Helge Leiro Baastad, konsernsjef i Gjensidige. Vi får historien om hva som skjedde i mars med  topplederkommunikasjon internt i Gjensidige og hvilke endringer vi alle vil vi se fremover når det gjelder internkommunikasjon. Tonje Westby i samtale med Helge Leiro Baastad.

11.00 - 11.10   Pause

11.10 - 11.40  "Når rett står mot rett – bli en mester i etiske dilemmaer".
Siv Seglem, adm.dir. og Victoria Østli Barikmo, fagkonsulent i FinAut presenterer Etikkboosten sammen med spillselskapet Attensi. 

11.40 - 12.00  "Kommunikasjonsutfordringene rundt innføringen av egen pensjonskonto"  v/Tom Staavi, informasjonsdirektør i Finans Norge. Vår kommunikasjonsoppgave er å sørge for at denne pensjonsrevolusjonen skal forstås av forbrukerne. 

12.00 -        Avslutning - takk for nå!

Vi tar forbehold om eventuelle endringer i programmet.

For eventuelle spørsmål rundt påmelding og annet praktisk, vennligst ta kontakt med hanne.berntsen@finansnorge.no

Vel møtt!