Kurs i praktisk markedsføringsrett 2020 (Utsatt til 2021)

Gå til hovedinnhold

Kurs i praktisk markedsføringsrett 2020 (Utsatt til 2021)

Den 1. desember inviterer Finans Norge til nytt kurs i praktisk markedsføringsrett. Målgruppe er ansatte som jobber med markedsføring, salg og kommunikasjon, men kurset er også godt egnet for jurister. Grunnet korona-situasjonen vil arrangementet gå digitalt denne høsten.

Kurs i praktisk markedsføringsrett 2020

Kurs i praktisk markedsføringsrett 2020 (Utsatt til 2021)

Tid
1. juni 2021, 10:00
Sted
Digitalt arrangement
Påmelding

Meld deg på her!

Deltakeravgift: Kr. 1990,- 

Til følge av de nye smittevernreglene i Oslo og nasjonalt, møter vi utfordringer med å ha flere personer i studio på opptak samtidlig. Vi har derfor valgt å utsette dette kurset til 2021. Vi kommer tilbake med ny invitasjon, tid og sted litt utpå nyåret. Vi beklager dette, og ønsker velkommen til nytt kurs i 2021.

 

Program

Det er mange regler å forholde seg til for den som driver med markedsføring, salg og kommunikasjon i en finansbedrift. Finans Norge tilbyr et kurs der vi går igjennom noen av de viktigste markedsføringsreglene. Programmet for dagen inneholder følgende temaer:

10.00-10.10  Velkommen!
 v/Gry Nergård, forbrukerpolitisk direktør i Finans Norge

10.15.11.00  Generelt om markedsføringsloven og nye sanksjoner 
Markedsføringsloven regulerer alle former for markedsføring,  og så markedsføring av bank- og forsikringsprodukter. Den gjelder i tillegg til spesiallovgivning. Advokat Morten Grandal fra Forbrukertilsynet vil gi en kort gjennomgang av de generelle reglene som alle må forholde seg til, og går igjennom aktuelle saker fra Forbrukertilsynet og Markedsrådet. Grandal vil også si litt om de nye sanksjonsreglene i markedsføringsloven.

11.00-11.15  Pause 

11.15-11.45  Markedsføring av kreditt
Markedsføringsloven og finansavtaleloven inneholder regler om markedsføring av kreditt. Utlånsforskriftene må også tas hensyn til. Valentina Beqiri, juridisk seniorrådgiver i Finans Norge vil gå igjennom de viktigste reglene, og belyse med eksempler hva som er utenfor og innenfor lovens grenser. Hun vil også komme innom problematikken med bruk av agenter og markedsføringsnettverk.

11.45-12.15  Direktemarkedsføring
Markedsføringsloven og personopplysningsloven setter rammer for innsamling, oppbevaring og bruk av personopplysninger til markedsføringsformål.  Vi ser nærmere på de viktigste reglene på dette området. v/TBC

12.15-12.30  Pause 

12.30-12.50  Bruk av miljø- og bærekraftsargumenter i markedsføring
Det er stort fokus på bærekraft i finans. Etter hvert som bransjen kan tilby mer bærekraftige produkter, vil vi også markedsføre disse til forbrukermarkedet. Er det greit å markedsføre «grønne lån» eller «grønne fond»? v/TBC

12.50-13.00  Eventuelle spørsmål og avslutning - takk for denne gang! Vi tar forbehold for eventuelle endringer i programmet.

 

Du møter bl.a.:

Ordstyrer er Gry Nergård, forbrukerpolitisk direktør i Finans Norge. Gry er utdannet jurist og har jobbet med forbrukerspørsmål siden 1992. Hun var nestleder for Forbrukerombudet fra 1995 og tok over ledervervet som Forbrukerombud i 2010. I tillegg til Gry, vil du bl.a. også møte Morten Grandal, advokat i Forbrukertilsynet og Valentina Beqiri, juridisk seniorrådgiver i Finans Norge. Valentina har bl.a. tidligere erfaring fra Forbrukertilsynet og Finansklagenemnda.

 

Praktisk informasjon

Live-stream fra studio. Lenke til deltakelse digitalt vil bli sendt ut dagen i forkant til alle påmeldte.

Vel møtt!

 

Kontaktpersoner:

Gry Nergård

Gry Nergård

forbrukerpolitisk direktør

990 05 080 Gry.Nergard@finansnorge.no