Kurs i praktisk markedsføringsrett

Gå til hovedinnhold

Kurs i praktisk markedsføringsrett

Den 29. mai inviterer Finans Norge til nytt kurs i praktisk markedsføringsrett på Bjørvika konferansesenter. Målgruppe er ansatte som jobber med markedsføring, salg og kommunikasjon. Kurset er også godt egnet for jurister.

Kurs i praktisk markedsføringsrett

Tid
29. mai 2019, 10:00 - 15:30
Sted
Bjørvika konferansesenter, Dronning Eufemiasgt. 6, Oslo
Påmelding

Dette kurset er nå vel gjennomført, takk for at du deltok!

Presentasjonene fra dagen finner du i høyre spalte.

Om kurset

Det er mange regler å forholde seg til for den som driver med markedsføring, salg og kommunikasjon i en finansbedrift. Finans Norge tilbyr et kurs med gjennomgang av de viktigste markedsføringsreglene.
I løpet av 2018 var det mange klager på kreditt-markedsføring på epost til Forbrukertilsynet. På kurset går vi gjennom de viktigste reglene for markedsføring av kreditt, herunder hvilken betydning de nye reglene om utlånspraksis ved forbrukslån får å si for markedsføringen. Vi gjennomgår også de viktigste reglene om direktereklame.
Forbrukertilsynet melder etter en tilsynsaksjon mot markedsføring av leasingavtaler på nett at hele 10 av 13 aktører bryter loven. Advokat Morten Grandal fra Forbrukertilsynet vil gjennomgå reglene for markedsføring av leasing, og gi oss noen praktiske eksempler. Vi ser også på markedsføring gjennom agenter, affiliates og whitelabels. Hvilket ansvar har finansforetaket overfor disse?

Program

10:00-10.30  Velkommen!
                       Markedsføringslovens viktigste bestemmelser
10.30-11.30  Markedsføring av kreditt
11:30-12.30  Lunsj
12:30-13.45  Forsvarlig utlånspraksis
                     Bransjenormen om markedsføring av kreditt
                     Markedsføring gjennom agenter, affiliates og whitelabels
13:45-14.00  Kaffepause
14:00-14.45  Direktemarkedsføring- forholdet til personvernlovgivning (GDPR)        
14.45-15.30  Markedsføring av leasing 
15:30            Takk for nå og vel hjem!

 Vi tar forbehold om ev. endringer i programmet.

Vi har satt av god tid i programmet til spørsmål og diskusjoner underveis i plenum. Send gjerne inn spørsmål eller eksempler på forhånd til: Gry.Nergard@finansnorge.no

Du møter bl.a.:

Ordstyrer denne dagen er Gry Nergård, forbrukerpolitisk direktør i Finans Norge. Gry er utdannet jurist og har jobbet med forbrukerspørsmål siden 1992. Hun var nestleder for Forbrukerombudet fra 1995 og tok over ledervervet som Forbrukerombud i 2010. I tillegg til Gry, vil du også møte Morten Grandal, advokat i Forbrukertilsynet og Valentina Beqiri, juridisk seniorrådgiver i Finans Norge.

Praktisk informasjon

Bjørvika Konferansesenter finner du i Oslo Atrium, vest i Bjørvika og som en av Operahusets nærmeste naboer. Registeringen åpner kl. 09.30, kurset starter kl. 10.00 og avsluttes kl. 15.30.
Vi blir servert en god lunsj og kaffe og kake underveis.
Det har tidligere vært stor pågang til dette kurset, og siden det er begrenset antall plasser i salen, anbefaler vi deg til å være tidlig ute med din påmelding.

Vel møtt!

Gry Nergård

Gry Nergård

forbrukerpolitisk direktør

990 05 080 Gry.Nergard@finansnorge.no

Mange klager på telefonsalg

I denne artikkelen melder Forbrukertilsynet at det er mange klager på telefonsalg fra forsikringsbransjen. På kurset får du en oppdatering på reglene for direktemarkedsføring.