Frokostmøte: Brexit - hva skjer nå?

Gå til hovedinnhold

Frokostmøte: Brexit - hva skjer nå?

Noen få plasser igjen på et av de mest aktuelle frokostmøtene du kan tenke deg akkurat nå. Du får bl.a. møte Storbritannias ambassadør i Norge, Richard Wood og Atle Leikvoll som leder den norske regjeringens Brexit-samtaler. Frokostmøtet er førstkommende mandag.

Frokostmøte Brexit

Frokostmøte - Brexit

Tid
18. mars 2019, 08:30 - 10:00
Sted
Høyres Hus, Stortingsgata 20, Oslo
Påmelding

Meld deg på her!

NB. Begrenset antall deltakere, så her lønner det seg å være tidlig ute.

Deltakeravgift: 350 kr

Storbritannia er en av Norges viktigste handelspartnere. Dette gjelder ikke minst på finansnæringens område, der norske finansinstitusjoner benytter seg av tilbudet i Londonmarkedet for en hel rekke sentrale funksjoner. Brexit kommer til å endre forutsetningene for denne samhandelen. Storbritannia kommer ikke lenger til å være en del av det indre marked for finansielle tjenester. Det vil Norge være.
Norsk finansnæring vil fremdeles få sine lover og regler fra EU, og derigjennom retten til å bedrive virksomhet over grensen inn i EU på samme måte som EU institusjoner kan bedrive virksomhet over grensen inn i Norge.

Program

Vi vil bl.a. diskutere følgende temaer:

  • Rådende utvikling i Brexit-prosessen
  • Hva skjer nå i det korte perspektivet
  • Et blikk inn i framtiden

Storbritannias ambassadør i Norge, Richard Wood og diplomat og tidligere EU-ambassadør Atle Leikvoll, som leder den norske regjeringens Brexit-samtaler kommer for å gi sitt perspektiv på dette. Idar Kreutzer, adm. direktør i Finans Norge tar opp finansnæringens perspektiv til diskusjon. Etter innledninger fra talerne vil det bli en diskusjon der spørsmål fra salen er varmt velkomne.

Seminaret arrangeres fra kl. 08.30 til 10.00. Registrering og enkel frokostservering fra kl. 08.00.

Vel møtt!

Oversikt over tiltak for hard brexit

Myndighetene i Norge, EU og i Storbritannia har lansert og lanserer fortløpende tiltak for å motvirke store negative effekter av en «hard brexit», dvs. at Storbritannia forlater EU uten en avtale. Her er vår liste over tiltak som angår finansnæringen.