Foredragsholdere

Gå til hovedinnhold
november

Betalingsformidlingskonferansen

16. - 17. november på Quality Hotel Expo, Snarøyveien 20, Fornebu

Finans Norges årlige betalingsformidlingskonferanse er en viktig møteplass for de som jobber med betalingsformidling. Mer enn 300 kommer til å delta på konferansen.

Konferanseprogrammet

Betalingsformidlingskonferansen

Foredragsholdere

Terje Skog Jenssen

Terje Skog Jenssen

Salgssjef i BankID Norge AS

Terje Skog Jenssen har vært salgssjef i BankID Norge AS siden høsten 2014. Oppdraget i denne stillingen har vært å bygge opp et nettverk av forhandlere og sørge for utbredelse av BankID i det private næringslivet. Jenssen har arbeidet som avdelingsleder og salgssjef i en rekke ulike selskaper, med fokus på å bygge effektive avdelinger og gode salgsresultater. Han er utdannet siviløkonom med spesialisering innen salg og markedsføring.

Erik Dalen. Foto

Eirik Dalen

Solution Sales Executive Signicat

Eirik Dalen jobber i Signicat med løsninger for digitale- identiteter og signaturer for effektive forretningsprosesser og tillit. Siden 1999 har han hatt roller som produktsjef, faglig ansvarlig, rådgiver og konsulent for forretningskritiske it-tjenester til bank- og finansmarkedet. Det innebærer tjenester som nettbank, mobilbank og selvbetjente løsninger til over 70 bank- og finansinstitusjoner. Eirik er blant annet utdannet bachelor i informatikk fra NTNU i Trondheim.

Eilin Schjetne. Foto.

Eilin Schjetne

Product Director Nets

Eilin Schjetne er produktdirektør i Nets, med ansvar for eFaktura og AvtaleGiro. Hun har en Master fra London School of Economics (LSE), og lang erfaring fra forretningsutvikling innen bank og finans, både fra DNB og SEB Kort før hennes nåværende stilling i Nets. Eilin er brennende opptatt av kundebehov og løsninger som skaper den gode kundeopplevelsen. 

Knut Anders Wangen. Foto.

Knut Anders Wangen

Leder MobilePay Norge

Knut Anders Wangen er leder for MobilePay Norge. Han har tidligere jobbet i Danske Bank i ulike stillinger i Trondheim, København og Oslo. Han har bl.a. tidligere vært ansvarlig for Danske Banks konsept for små og mellomstore bedrifter i Norden. 

Olav Johannessen

Olav Johannessen

Leder Finanstilsynets seksjon for tilsyn med IT og betalingstjenester

Olav Johannessen leder Finanstilsynets seksjonen for tilsyn med IT og betalingstjenester. Olav har vært i tilsynet siden oktober 2013. Han har tidligere nær 30 års mangeartet erfaring fra bank og finans, bl.a innen betalingsformidling, IT og regnskap. Olav er utdannet økonom ved Handelsakademiet.

Jørgen Dyrhaug. Foto.

Jørgen Dyrhaug

Seniorrådgiver Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM)

Jørgen Dyrhaug jobber til daglig med datasikkerhet i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).  Han jobbet 14 år i Forsvarsdepartementet før han startet i NSM i begynnelsen av 2013. Han er utdannet sivilingeniør fra NTH. Tidligere har han også jobbet noen år i privat virksomhet.

Gustav Gorecki. Foto.

Gustav Gorecki

Head of innovation guild Storebrand

Gustav var tidlig på fintechbølgen, og lanserte allerede i 2009 et fintechselskap i Stockholm som inngikk samarbeid med en bank. I 2010 lanserte han Sveriges første lean startup program. Utover dette, har han over ti års erfaring som konsulent, senest som Manager i Accenture Strategy. Gustav har lang erfaring innen innovasjon, og har blant annet vært rådgiver for næringsministeren i Sverige. I Storebrand har Gustav ansvar for fintechpartnerskap, implementering av startupselskaper og innovasjonsprosesser.  

Andre Magnus Hansen

Andre Magnus Hansen

Ansvarlig for forretningsutvikling BankAxept AS

Andre Magnus Hansen er ansvarlig for forretningsutvikling i BankAxept. Han har tidligere erfaring fra bl.a. Nets. Han er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole. 

Christoffer Hernæs. Foto.

Christoffer Hernæs

Leder for innovasjon og utvikling i Sbanken

Før Christoffer gikk inn i finansbransjen, jobbet han med management consulting. Han har en mastergrad i innovasjon og entreprenørskap fra Universitetet i Oslo, i tillegg til en bachelor i informatikk. Hernæs regnes som en internasjonalt anerkjent ekspert på fintech og digitalisering, og ble i 2015 og 2016 kåret til en av Norges fremste unge ledertalenter. Tidligere har Hernæs jobbet som direktør for strategi og innovasjon i SpareBank 1, nå er han Chief Digital Officer i Sbanken, hvor han har ansvar for forretningsutvikling, innovasjon og IT. 

Elisabeth Haug har langt fartstid fra sterke digitale merkevarer som FINN og mCASH, og er nå nestjef i Vipps. I februar ble det kjent at 107 norske banker går sammen om å bygge én norsk aktør på mobilbetaling gjennom et enda sterkere Vipps. Elisabeth forteller om vekstsatsning som har 2,5 millioner brukere, og hva som viktigst for å vinne brukernes gunst i en sterk brukerdrevet kamp mot store nordiske og internasjonale aktører. 

Liv Freihow. Foto.

Liv Freihow

Direktør næringspolitikk IKT Norge

Liv Freihow er direktør for næringspolitikk, og har vært ansatt i IKT-Norge siden 2004. Hun jobber med rammebetingelser for IT-næringen, med mål om å bidra til aksellerert vekst og konkurransekraft for tech-selskaper. Hennes hovedområder er å få IT opp som prioritert satsingsområde i næringspolitikken, og å hindre at det offentlige konkurrerer med næringslivet om utvikling av IT-løsninger og å fjerne hindre for digital verdiskaping. I tillegg har hun en dedikert satsing for bedrifter som jobber med teknologi for bank/finansbransjen (FinTech). Liv har en MA fra London School of Economics og en MSc fra University of Southern California.

Martin Angeltveit Baltzersen. Foto.

Martin Angeltveit Baltzersen

Industry Head Air & Finance, Google Norway

Martin Angeltveit Baltzersen er Industry Head i Google Norway. Han er en nysgjerrig fyr fra Fredrikstad som etter beste evne prøver å forstå hvordan teknologi kan bedre hverdagen til folk flest. Han har de siste fem årene klamret seg fast i Google og mesteparten av tiden jobber han med å få internett til å fungere for norske bedrifter. Han har tidligere jobbet med salg og forretningsutvikling, blant annet i JCDecaux og har siviløkonomutdannelse fra Handelshøyskolen BI.

Morten Tandle. Foto.

Morten Tandle

Daglig leder Nordic Financial CERT

Morten Tandle er daglig leder for Nordic Financial CERT. Dette er finansnæringens brannkorps mot internettkriminalitet på nordisk basis. Tandle har vært leder for norsk FinansCERT siden 2013. I 2017 ble det besluttet å utvide til et nordisk samarbeid, Nordic Financial CERT. Han har lang erfaring med IT og informasjonssikkerhet, inkludert operativ krise- og hendelseshåndtering fra bank/finans.

Jan Digranes. Foto.

Jan Digranes

Direktør Finans Norge

Jan Digranes er direktør for prosessområde betalingsformidling, digitalisering og sikringsordninger i Finans Norge. Han er stedfortredende forretningsfører i Bankenes Sikringsfond. Han har tidligere arbeidet i Sparebankforeningen, Statistisk sentralbyrå og Forsvaret. Jan er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo. Deler av utdannelsen er tatt ved Universitetet i Bergen. 

Paul Jenkins. Foto.

Paul Jenkins

Senior Partner McKinsey

Paul Jenkins is Senior Partner McKinsey. He is an expert in digital across industries, with deep knowledge in banking and insurance; helps clients develop new digital ventures, grow existing revenues, and improve efficiency of core operations. Paul advises a number of large banking and insurance institutions across Asia, Europe, and the Middle East. He advises some of the world’s largest banks and insurers based in Amsterdam, London, Stockholm, and Sydney, on a range of operational improvement challenges. Past experience: Andersen Consulting, IT consultant. Education: Cambridge University. PhD, physical sciences, Manchester University, BSc, physical sciences.

Eivind Gjemdal. Foto.

Eivind Gjemdal

Daglig leder Bits

Eivind Gjemdal er daglig leder i Bits som er et heleid datterselskap av Finans Norge. Bits har som formål å styrke og sikre en effektiv betalingsformidling og betalingsinfrastruktur i Norge. Eivind Gjemdal var tidligere ansvarlig for IT-området i SpareBank 1, der han har jobbet fra 2002 til 2016. Før ansettelsen i SpareBank 1 var Eivind 16 år i Accenture, blant annet som internasjonal partner. Eivind er utdannet siviløkonom fra NHH og har hatt ulike styre/tillitsverv innenfor norsk betalingsformidling og IT-selskaper.

Jon Nicolaisen. Foto.

Jon Nicolaisen

Visesentralbanksjef

Jon Nicolaisen tiltrådte som visesentralbanksjef i Norges Bank 1. april 2014 for et tidsrom av inntil 6 år. Han er første nestleder i hovedstyret i Norges Bank. Nicolaisen følger opp sentralbankvirksomheten, med særlig ansvar for bankens arbeid knyttet til finansiell stabilitet. Han har med unntak av noen års permisjon jobbet i Norges Bank siden 1995. Han har bl.a. vært direktør for stabsfunksjoner og direktør for Norges Banks pengepolitikk. Nicolaisen var før 1995 bl.a. i forskjellige stillinger i Finansdepartementet og OECD i Paris.

Lars Erik Fjørtoft har vært partner i PwC siden 2016. Han arbeider med rådgivning knyttet til IT Risiko og leder IT Risiko enheten. Fjørtoft har tidligere erfaring fra bankenes infrastruktursamarbeid i rolle som daglig leder av Bankenes Standardiseringskontor. Han har tidligere bl.a. erfaring fra KPMG og Deloitte.

Else-Cathrine Lund

Else-Cathrine Lund

Advokat/fagsjef Finans Norge

Else-Cahtrine Lund er fagsjef i finansjuridisk enhet i Finans Norge. Hun har bred erfaring fra hvitvaskingsområdet som hun jobber med til daglig. Hun har tidligere vært stabsjef i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og statsadvokat og leder for hvitvaskingsteamet i Økokrim. Else har videre erfaring fra advokatfirmaet SmedsrudStoltz AS og PwC.

Nils Henrik Heen

Advokat Finans Norge

Nils Henrik Heen er advokat i Finans Norge. Han har tidligere erfaring fra Forbrukerrådet og dommerfullmektig ved Ringerike tingrett. 

Kontaktperson

  • Kjersti Prestårhus

    Seniorkonsulent

    23 28 43 40

    Send e-post

Finans Norge arrangementer

Se alle arrangementer