Innledere Arbeidslivet 2022

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Innledere Arbeidslivet 2022

- Er du klar for et arbeidsliv med roboter og kunstig intelligens? 

Finans Norge inviterer til konferanse om fremtidens arbeidsliv 27. september i Vika kino. #arb2022

Nedenfor presenterer vi innledere til konferansen Arbeidslivet 2022

robotfingre

Torbjørn Røed IsaksenTorbjørn Røe Isaksen har vært kunnskapsminister for Høyre siden 2013. Han ønsket opprinnelig å bli journalist, noe han også har jobbet som. Han har også vært redaktør for tidskriftet Minerva. Torbjørn har i mange år markert seg som en aktiv debattant i innenfor norsk utdannings- og arbeidslivspolitikk. Kunnskapsministeren vil fortelle oss hvordan man bør ruste norsk skole og utdanning for fremtiden. 

 

Elin NørveElin Nørve har startet Skandinavias største lederutviklingsprogram for unge, Future Leaders. Som en av Norges yngste operasjonelle ledere er hun en fremtredende representant for millennials-generasjonen. Elin fronter en ny form for ledelse og selskapsdrift med fokus på bærekraft, trippel bunnlinje og bruk av eksponensiell teknologi.

 

Anders Kofod-PetersenAnders Kofod-Petersen er visedirektør ved Alexandra Instituttet i København og professor i kunstig intelligens ved NTNU i Trondheim. Han sier selv at han er tekno-positiv: «Jeg har ingen tro på, at skummel kunstig intelligens kommer for at spise os; noget, en del af nutidens luditter har argumenteret for nylig – heriblandt fremtrædende forretnings- og videnskabsmænd som Tesla-milliardæren Elon Musk og den teoretiske fysiker Stephen Hawking». Les mer på Anders blogg.

 

Victor NormannVictor Norman er en av Norges mest profilerte samfunnsøkonomer, nå professor emeritus ved Norges handelshøyskole. Han var arbeids- og administrasjonsminister i Bondevik II-regjeringen i 2001–2004. Victor åpner for å vurdere borgerlønn, samtidig som han avblåser at Norge står overfor en digital krise som vil føre til massive jobbtap.

 

 

Martin Bech HoltheMartin Bech Holte er partner i McKinsey og leder deres virksomhet i Norge. Han har uttalt at utbredelse av nettverksteknologier representerer den fjerde store revolusjonen av arbeidslivet. McKinsey er et av verdens mest anerkjente konsulentfirmaer innenfor strategi og ledelse og gir råd til noen av Norges fremste virksomheter.

 

 

 

Anders LierAnders Lier er investor og nyfrelst – verden endrer seg og han vil være med. Han driver selskapet Nordic Impact sammen med Tharald Nustad og mener at eksponentiell teknologi vil løse verdens problemer: «Det som skjer er så stort og mektig at det kan bety slutten på store, etablerte institusjoner. Talentene vil ikke lenger søke seg til gigantene, de vil jobbe i nye samfunn og på oppdrag.»

 

 

Simen SommerfeldtSimen Sommerfeldt er i dag CTO for Bouvet Øst og har lenge vært en av de fremste talspersonene i Norge for å innføre koding som fag i skolen: «Slik skoleverket er i dag, får ikke barna våre mulighetene til å bli skapere av digital teknologi, men blir hensatt til rollen som rene forbrukere. I motsetning til barna i naboland som England, Estland og Finland. Hva gjør dette med vårt konkurransebilde fremover?». Simen er grunnlegger av bevegelsen «Lær kidsa koding»

 

Sondre L RaschSondre L. Rasch er en av grunderne bak selskapet Konsus som outsourcer konsulentjobber til frilansere over hele verden, der de fleste er stasjonert i Afrika, Asia og Øst-Europa. Selskapet er nå lokalisert i Silicon Valley. Konsus utfordrer tradisjonell konsulent-virksomhet ved å samle freelance-grafikere i ett og samme nettverk som når en hel verden: «Mye endrer seg fort med internett. Det er spennende å se hvordan arbeid flytter seg fra faste stillinger, til å bli oppgavedrevet. Det var her vi tenkte at vi kunne gjøre noe.»

 

Olav LysneOlav Lysne er professor i informatikk ved både ved Simulasenteret og Universitetet i Oslo. Mange vil nok forbinde Olav med Lysne-utvalgene, to regjeringsoppnevnte utvalg som kartla samfunnets digitale sårbarhet og utredet behovet for digital grensekontroll i Norge. Nå starter han et nytt senter som skal sikre Norge IKT-kompetanse fremover.

 

 

 

Janicke RasmussenJanicke Rasmussen er Dean Master og førsteamanuensis ved BI og har utmerket seg gjennom sin forskning knyttet til norske selskapsstyrer. Vi spør Janicke om norske utdanningsinstitusjoner klarer å tilby det næringslivet trenger av kompetanse fremover.

 

 

Martin Angeltveit BaltzersenMartin Angeltveit Baltzersen er Industry Head i Google Norway. Han er en nysgjerrig fyr fra Fredrikstad som etter beste evne prøver å forstå hvordan teknologi kan bedre hverdagen til folk flest. Han har de siste fem årene klamret seg fast i Google og mesteparten av tiden jobber han med å få internett til å fungere for norske bedrifter. Han har tidligere jobbet med salg og forretningsutvikling, blant annet i JCDecaux og har Siviløkonomutdannelse fra Handelshøyskolen BI.    

 

Anne Sigrun MoenAnne Sigrun Moen har med sin sentrale lederposisjon i DNB god kunnskap om hva virksomheten trenger av arbeidskraft fremover og har klare synspunkter på om norske utdanningsinstitusjoner følger med i tiden eller ikke.

 

 

Pål Adrian HellmanPål Adrian Hellman er forbundsleder i Finansforbundet og en klar talsmann for at dagens arbeidstakere både vil og kan utvikle den kompetansen som trengs fremover – bare de får anledning.

 

 

 

Siri G. BørsumSiri G. Børsum jobber som Industry Leader i Google Norway, med spesielt fokus på finansbransjen og norsk reiseliv. Hun har et sterkt og brennende engasjement for digitalisering og mulighetene teknologi byr på. Temaer som hvordan utnytte teknologi til å drive mest mulig effektivt, øke konkurransekraften og utnytte nye forretningsmuligheter står høyt på dagsorden for Børsum. Hun har snart 20 års erfaring fra mediebransjen innenfor salg og ledelse. Hun sitter i styret til Varier og Virke - Teknologi & Kunnskap.

 

Tove SelnesTove Selnes jobber som HR direktør i Storebrand. Hun er styreleder i HR Norge. Tove har tidligere vært HR-direktør i Opera Software og i Eltel Networks AS. «Teknologi tar over stadig mer komplekse oppgaver. Men det vi ikke kan bygge inn i teknologien er relasjonskompetanse.»

 

Per Ragnar BronkenPer Ragnar Bronken er arbeidsrettsadvokat og partner i SANDS (Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA). Han bistår norske og internasjonale selskaper innenfor de fleste bransjer med arbeidsrettslig rådgivning. De siste årene har han arbeidet mye innen start-up miljøer. Bronken er opptatt av hvordan nye aktører og ny teknologi skal tilpasse seg dagens lovgivning og etterlyser samtidig et større fokus rundt de juridiske utfordringene man ser i fremtidens arbeidsliv.     

 

Kirsti Merethe TranbyKirsti Merethe Tranby er leder for Deloittes avdeling for Financial Service Industry og har bred erfaring fra bank- og finans i Norden og fra prosjektledelse av IT- og forretningsinitierte prosjekter. Kirsti peker på at behovet for kompetanse innenfor teknologi, design og kreativitet vil øke dramatisk fremover. Hun vil gi oss råd for hvordan man kan utvikle medarbeiderne samtidig med digitaliseringens inntog i arbeidslivet.

 

Idar KreutzerIdar Kreutzer er adm. direktør i Finans Norge. Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012. Kreutzer er styreleder i Posten Norge, Flyktninghjelpen og Aschehoug Forlag. I juni 2015 ble han utnevnt i regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft, og han er medlem av Klima- og miljøministerens klimaråd. I 2013 ble han valgt som medlem i Strategirådet for Statens pensjonsfond utland. Fra 2001 til 2012 var han rådsmedlem i WBCSD, og var Co-Chair for prosjektet Vision 2050. Han er videre styremedlem ved Universitetet i Oslo, og medlem i Norges Handelshøyskoles Advisory Board. 

 

 Tom Staavi og Mina Saunte fra Finans Norge vil være konferansierer. 

Mina SauteTom Staavi

 

Program for Arbeidslivet 2022

Påmelding til Arbeidslivet 2022