Mer boligbygging nødvendig

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Mer boligbygging nødvendig

For å snu trenden med stadig stigende boligpriser må det bygges flere boliger. Dette var konklusjonen da Norges Eiendomsmeglerforbund arrangerte sin boligkonferanse fredag 23. november. – Det er for lavt tilbud av boliger i pressområdene i dag. Derfor er tiltak rettet mot å begrense tilbudet av kreditt feilslått i forhold til å begrenes temperaturen i boligmarkedet, sa FNOs adm. direktør Kreutzer.

Boligpolitikk, boligfinansiering og boligboble var temaene som ble diskutert på konferansen og FNOs adm. direktør Idar Kreutzer deltok i et panel med blant annet Høyres partileder Erna Solberg og Arbeiderpartiets boligpolitiske talsmann Håkon Haugli. Panelet var samstemte i konklusjonen om at det må bygges flere boliger i pressområdene for å motvirke stadig økende priser.

Sterk tro på boligen som sparegris

Til tross for at mange eksperter nå tror at vi har nådd toppen for boligprisene, mener 1 av 2 at risikoen for boligprisfall er svært lav eller lav i et fem års perspektiv. Dette viser tall fra FNOs Husholdningsundersøkelse som ble gjennomført av Norstat i høst. 9 av 10 tror at de ville fått gevinst dersom de skulle selge boligen sin i dag og av disse mener 1 av 2 at de ville fått en gevinst på 1 million kroner eller mer.

Debattpanelet på NEFs boligkonferanse: Erna Solberg, Høyre, Tormod Bolvik, NEF, Håkon Haugli, Arbeiderpartiet, Idar Kreutzer, FNO og Christine Warloe, Nordea.