Finans Norge etablerer kontor i Brussel

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Finans Norge etablerer kontor i Brussel

Vertskapet. Foto.
På bildet ser du kveldens vertskap – fra venstre Sindre Støer, Verdipapirforetakenes forening, Piia-Noora Kauppi, Finance Finland, Urban Funered, Svenska Fondhandlareföreningen, Ulrik Nødgaard, Finans Danmark, Hans Lindberg, Svenska Bankföreningen og Finans Norges Idar Kreutzer.

Det var mange som ville være med å markere åpningen av det felles-nordiske Brussel-kontoret i forrige uke.

Kontakter fra EU-kommisjonen, EU-parlamentet, nordmenn i Brussel, ambassadører, finansråd, kolleger fra bank og forsikringsorganisasjonene, og folk fra næringen. 250 mennesker som alle understreket at det er bra at vi øker synligheten og at det er riktig tidspunkt å gjøre det på.

Det indre marked

Den norske økonomien er integrert i det indre markedet. Den norske finansnæringen følger det samme regelverket som finansnæringen i andre deler av det indre markedet, og de står under samme type tilsyn. Det gir tydelighet for de vi samhandler med, og det sparer masse penger for norske forbrukere og bedrifter.

Derfor åpner vi kontor i Brussel nå. Sammen med våre danske, svenske og finske kollegaer på bank og verdipapirhandelsområdet ønsker Finans Norge og Verdipapirforetakenes forbund å være mer tilstede der rammevilkårene for næringen utformes, og ikke minst diskuteres og forhandles.

Norden

Det er naturlig for oss å gjøre det sammen med våre nordiske kollegaer. Selv om det er forskjeller mellom våre land, så er det mange likhetstrekk mellom de nordiske finansmarkedene. De er også svært mange aktører som er aktive i de fire største nordiske landene. Sammen danner landene våre verdens 11. største økonomi. Sett utenifra, fra de andre landene i Europa, oppfattes vi som enda mer like, og koordinert har vi stor tyngde i diskusjonene om finansnæringens rammebetingelser i den europeiske unionen. 

Finans Norge setter stor pris på den gode mottagelse som vi fikk av Norges delegasjon til EU. Ambassadør til EU Rolf Einar Fife og finansråd Inger-Johanne Rygh, ønsket velkommen til Brussel.

Kontoret åpner den 1. november.