Flere bytter forsikringsselskap

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Flere bytter forsikringsselskap

I 2015 byttet flere enn 600 000 kunder skadeforsikringsselskap, viser spørreundersøkelsen Norsk Finansbarometer fra TNS Gallup som er utført for Finans Norge.  Dette antallet tilsvarer 16 prosent av kundene.

Det er flere enn for ett år siden da 14 prosent svarte at de hadde byttet forsikringsselskap.

– Nå er det aldersgruppen 30-39 som bytter mest. 22 prosent i denne aldersgruppen byttet skadeforsikringsselskap det siste året. Interessen for å bytte selskap synker med alderen, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Lett å bytte

Undersøkelsen viser at det er få som mener at det er høye flyttebarrierer i skadeforsikring. Bare 4 prosent av de spurte, oppgir at de tror det er svært vanskelig å bytte forsikringsselskap.

Det er mulig å bytte forsikringsselskap på en måneds varsel gjennom hele året.  Men det er fortsatt mange som ikke kjenner til at dette er mulig, viser undersøkelsen. Tidligere kunne flytting kun skje ved årlig hovedforfall.

– Bevisste kunder er positivt i et marked med hard konkurranse. Men vær oppmerksom på at du bør sjekke mer enn pris hvis du vurderer å bytte forsikringsselskap. Vilkårene kan variere mellom de ulike selskapene. Det er viktig å sjekke vilkårene nøye slik at du vet hva du får dekket hvis du får en skade, sier Neverdal.

Prisene ned

Gjennomsnittsprisene på vanlige forsikringer som bolig, bil, båt og reise går ned, viser tall fra Finans Norge.

- Hvis du ønsker å bytte selskap, kan du for eksempel sammenligne tilbudene gjennom å bruke Finansportalen, sier Neverdal i Finans Norge.

Graf.

Om Finansbarometeret

Norsk Finansbarometer er en årlig undersøkelse gjennomført av TNS Gallup på vegne av Finans Norge. Den omfatter bank, skadeforsikring og pensjon. Undersøkelsen er gjennomført i januar 2016 blant et representativt utvalg av den norske befolkning over 18 år. Det ble gjennomført om lag 3000 intervjuer. 

Stine Neverdal

Stine Neverdal

kommunikasjonssjef

900 33 112 Stine.Neverdal@finansnorge.no