182 000 nordmenn byttet bank

Gå til hovedinnhold
Publisert:

182 000 nordmenn byttet bank

I fjor byttet rundt 182 000 nordmenn hovedbankforbindelse. Det er 12 000 flere enn i 2011. Det viser undersøkelsen Norsk finansbarometer 2013 som TNS Gallup har gjennomført på oppdrag for Finans Norge. – Aldersgruppen 40-49 år bytter mest, mens de over 50 år bytter minst, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Når vi ser på alle aldersgrupper samlet, byttet 5 prosent hovedbankforbindelse i fjor, mens 6 prosent tok i bruk en ny tilleggsbank.

Service teller

På spørsmål om hva som utløser bankbytte, er service og bedre lånetilbud blant årsakene som hyppigst nevnes.

– Dette viser at konkurransen mellom bankene er tøff blant annet når det gjelder service og pris, noe mange kunder vet å benytte seg av, sier Neverdal.

Lett bankbytte

Bankene forsyner daglig flere nettbaserte tjenester, som Finansportalen, med pris- og renteopplysninger som bidrar til at den enkelte kunde kan sammenligne bankene.

De siste årene har finansnæringen gjennomført flere tiltak som gjør det enda enklere for kundene å bytte bank.

– Interbankreglene, som er fastsatt av bransjen selv og er forpliktende mellom bankene, innebærer blant annet at både den nye og den gamle banken skal bistå for å avslutte gamle kundeforhold og etablere nye, sier Neverdal.

Om Norsk finansbarometer

Norsk finansbarometer er en årlig undersøkelse gjennomført av TNS Gallup på vegne av Finans Norge. Den omfatter bank, skadeforsikring og livsforsikring. Undersøkelsen ble gjennomført i januar 2013 blant et representativt utvalg av den norske befolkning over 18 år. Det ble gjennomført om lag 3000 intervjuer.