Finansbarometeret 2012

Gå til hovedinnhold

Finansbarometeret 2012

Rammelån er utbredt

32 prosent av boliglånskundene oppgir nå at de har rammelån, mot 29 prosent for to år siden, viser undersøkelsen Norsk finansbarometer fra TNS Gallup. –Rammelån gir stor fleksibilitet og passer godt for folk som har god økonomisk kontroll, sier Stine...

Liten kunnskap om pensjon

Til tross for omfattende informasjonskampanjer og mye trafikk på ulike pensjonsportaler og pensjonskalkulatorer, er det fortsatt liten kunnskap om pensjon i den norske befolkningen. Bare 24 prosent oppgir at de har helt eller delvis oversikt over hva de får i samlet pensjon, ifølge en undersøkelse som TNS Gallup har gjennomført for FNO.

Mer opptatt av samfunnsansvar

58 prosent av den norske befolkningen synes det er ytterst viktig eller meget viktig at bankene og forsikringsselskapene tar samfunnsansvar. Det er en økning på 11 prosentpoeng sammenlignet med tilsvarende undersøkelse i fjor. Resultatene kommer frem i en spørreundersøkelse som TNS Gallup har gjennomført for Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

- Pensjonssmell for mange

Hele 60 prosent av befolkningen oppgir at de verken sparer eller planlegger å spare til alderdommen. Samtidig sier mange at de ikke vil akseptere noe særlig nedgang i inntekten ved overgang fra yrkeslivet til pensjonisttilværelsen. –Mange vil få seg en pensjonssmell dersom de ikke setter seg inn i hva de kan forvente å få i pensjon og tar grep om egen sparing, sier...

Mange tåler betydelig renteøkning

Mange tåler en renteøkning på opptil 4 prosent. Det viser en undersøkelse som TNS Gallup har gjennomført på oppdrag fra Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

Positive omdømmemålinger

Både bank- og forsikringsnæringen bedret sitt omdømme i løpet av fjoråret. Det viser resultatene av en spørreundersøkelse TNS Gallup har gjennomført for FNO.

170 000 byttet bank i fjor

I fjor byttet til sammen 170 000 bankkunder hovedbank, viser undersøkelsen Norsk finansbarometer som TNS Gallup har gjennomført for FNO. Dette utgjør 5 prosent av kundene og er like mange som året før.

Betaler nesten alltid med kort

8 av 10 i aldersgruppen mellom 18 og 44 år foretrekker nå å betale med betalingskort uansett beløp, viser undersøkelsen Norsk finansbarometer utført av TNS Gallup for FNO.

468 000 byttet forsikringsselskap

468 000 kunder skiftet skadeforsikringsselskap i 2011. Det er færre enn i 2010, men på samme nivå som i 2009. –Konkurransen i skadeforsikring er sterk. Flere aktører i markedet bidrar til hard kamp om kundene, sier kommunikasjondirektør Leif Osland i FNO.