Finansbarometeret 2011

Gå til hovedinnhold

Finansbarometeret 2011

Halvparten satser på BSU-sparing

Rundt halvparten, 56 prosent, av de under 34 år har en BSU-konto. Det viser undersøkelsen Norsk finansbarometer som er utført av TNS-Gallup. – Enda flere bør vurdere Boligsparing for ungdom (BSU), mener Stine Neverdal, kommunikasjonssjef i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

Halvparten mener samfunnsansvar er viktig

47 prosent av Norges befolkning over 18 år mener det er viktig at banker og forsikringsselskaper tar samfunnsansvar. Det viser undersøkelsen Norsk finansbarometer som TNS Gallup har gjennomført for Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

Positive omdømmemålinger

82 prosent av den norske befolkningen vurderer det samlede omdømmet til bankene i Norge som godt eller meget godt. Tilsvarende andel  i fjor var 77 prosent. Dette viser resultatene av en spørreundersøkelse som TNS Gallup har gjennomført for Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

– Ubehagelig pensjonsoverraskelse for mange

Hele 60 prosent av befolkningen oppgir at de verken sparer eller planlegger å spare til alderdommen. Samtidig sier mange at de ikke vil akseptere noe særlig nedgang i inntekten ved overgang fra yrkeslivet til pensjonisttilværelsen. – Mange vil få seg en ubehagelig overraskelse dersom de ikke setter seg inn i hva de kan forvente å få i pensjon og tar grep om egen sparing, sie...

Færre tåler betydelig renteøkning

Mange tåler en renteøkning på opptil 4 prosent. Andelen som godt tåler en betydelig renteøkning er likevel noe lavere enn i fjor. Det viser en undersøkelse som TNS Gallup har gjennomført på oppdrag fra Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

Ny kortbruk-rekord

Kortbruken fortsetter å øke her i landet. Åtte av ti unge mellom 15 og 29 år foretrekker nå å betale med betalingskort uansett beløp, viser undersøkelsen Norsk finansbarometer utført av TNS Gallup. – De unge er de aller ivrigste brukerne av betalingskort, sier senior kommunikasjonsrådgiver Stine Neverdal i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

Flere bytter forsikringsselskap

562 000 kunder skiftet skadeforsikringsselskap i 2010. Det er en økning på hele 79 000 sammenlignet med 2009. – Disse tallene illustrerer at konkurransen i skadeforsikring har blitt sterkere. Flere aktører i markedet bidrar til større kamp om kundene, sier...

Flere bytter bank

I fjor byttet 170 000 bankkunder hovedbank, viser undersøkelsen Norsk finansbarometer fra TNS Gallup. Dette utgjør fem prosent av kundene i bankene. Etter en liten nedgang, trolig på grunn av finanskrisen, ser vi nå mer bankbytte igjen, sier senior kommunikasjonsrådgiver Stine Neverdal i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).