Alt du må vite om pensjon

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Alt du må vite om pensjon

Fire mennesker i radiostudio, prater. Foto.
For å få dypere innblikk inn i pensjon inviterte Jan Erik Fåne (til venstre) og Tom Staavi Wenche Seljeseth i Sparebak 1 og Jon Hippe i Storebrand til studio for en sommerlig pensjons-prat.

Har du brukt sommeren til å fundere om framtiden? Om du ønsker å bruke siste rest av sommerferien på å virkelig sette deg inn i framtiden, bør du lytte til ukas utgave av «Finanslunsj» hvor pensjon er tema. 

Pensjon kan være noe en helst ikke vil tenke på og kan mulig framstå som en stor, komplisert og uangripelig problemstilling. Derfor gjestet Wenche Seljeseth i Sparebank 1 og Jon Hippe i Storebrand ukas podkast for å klare opp i dette. 

– Det første en bør gjøre er å logge seg inn på NAVs sider for å se hva en får i folketrygd, begynner Seljeseth å fortelle og fortsetter:

– Jobber du i privat sektor har du en obligatorisk tjenestepensjon hvor arbeidsgiver betaler inn mellom to og sju prosent. Da er det viktig å vite hvilken prosentsats som gjelder deg.

Er du nysgjerrig på hvordan egen pensjonskonto vil hjelpe deg samle dine pensjonskapitalbevis? Om du bør bruke sammen leverandør som din arbeidsgiver? Og bør du egentlig spare til din egen pensjon? Når skal du i så fall begynne? Om du vil vite mer om dette - hør ukas «Finanslunsj». God lytting!