På jakt etter den store gevinsten?

Gå til hovedinnhold
Publisert:

På jakt etter den store gevinsten?

To kvinner i radiostudio, prater under innspilling. Foto.
Rikke Eckhoff Høvding (fra venstre) og Kristin Skaug gjestet ukas utgave av "Finanslunsj med Fåne og Staavi" for å snakke om sparing i aksjer.

Å spare eller investere i aksjefond, aksjer og venturekapital kan virke både skummelt og vanskelig. Det er det ikke, skal en tro Kristin Skaug i AksjeNorge, og gevinsten vil kunne være svært høy. Sammen med Rikke Eckhoff Høvding i Norsk Venturekapitalforening gjestet hun ukas «Finanslunsj».

Ukas podkast tar opp tema omkring aksjeinvestering i fond og egne investeringer, hva venturekapital er, bærekraftige investeringer og kjønnsforskjeller mellom investorer og hvordan disse kan utjevnes.

– Folk tror en må være rik eller ha doktorgrad for å ha kapital og kunnskap for å investere i aksjer. Det er feil. Vi har gjort aksjeinvesteringer skummelt, men det er det slettes ikke, sier Skaug og fortsetter:

– Begynner en i fond trenger en ikke mye kunnskap, men en grei økonomi og litt is i magen.

Skaug legger også til at som aksjesparer har en unike muligheter til å spare i prosjekter en selv tror på.

Ifølge Echoff Høvding og Norsk Venturekapitalforening vil investeringer framover preges av bærekraft, og bli plassert i bransjer som driver med fintech og biotech.

– Vi ser at bærekraft blir viktigere og viktigere og penger flytter seg dit de ser for seg de kan bidra til forandring, sier Eckhoff Høvding.

Er du også nysgjerrig på hva venturekapital egentlig er? Hvordan og når en burde spare i aksjer? Og hva er forskjellen på aksjer og aksjefond? Lytt til ukas podkast av «Finanslunsj med Fåne og Staavi» for å få svar på noen av disse spørsmålene.