Økonomisituasjonen i norsk fotball

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Økonomisituasjonen i norsk fotball

Fire personer under podkastinnspilling. Foto.
Jan Erik Fåne (til venstre) og Tom Staavi inviterte Rune Nordhaug og Hege Jørgensen inn i studio for å gi en kjapp tilsandsrapport på økonomien i norsk fotball.

13 av 16 norske eliteserieklubber har finansnæringen som hovedsponsor. Det er ingen andre europeiske fotballnasjoner som har såpass høy konsentrasjon av en bransje. Hva har egentlig det å si for norsk fotball?

Det er fotball-VM-feber, og for å se nærmere på økonomien i fotball har ukas utgave av «Finanslunsj med Fåne og Staavi» hatt besøk av Rune Nordhaug, økonom i Norges Fotballforbund, og leder for Toppidrett kvinner Hege Jørgensen.

– Økonomistyringen i norsk fotball var nokså svak til fram vi innførte FOS (Finansielt oppfølglingssystem) i 2009. Etter 2009 ble det mye mer profesjonalisert. Det er likevel vanskelig for klubber i dag å levere store overskudd, sier Nordhaug.

Ukas podkast retter også søkelyset mot kvinnefotball i anledning fotball-VM.

– Slik situasjonen er i dag er det svært få kvinnelige fotballspillere, i Norge, som kan leve av fotballen på heltid, men det begynner å skje endringer, sier Jørgensen.

Er du nysgjerrig på hvordan utviklingen i økonomien er for kvinnefotball både i Norge og internasjonalt? Utviklingen har gått i rasende fart de siste par årene, og Hege Jørgensen og Rune Nordhaug er klare til å gi deg en kyndig innføring i kvinnefotballens utvikling og fotballøkonomi – så len deg tilbake og lytt til ukas «Finanslunsj med Fåne og Staavi»!